Sport.be

Wielrennen

Campenaerts : 'Als ik mocht, zou ik het deze week al proberen'

04.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Op 16 of 17 april zal Victor Campenaerts van Lotto-Soudal proberen om het UCI werelduurrecord timed by Tissot van Bradley Wiggins te verbeteren. Nu is hij terug in het land na zijn training in Namibië. Hij maakt zich klaar om een uur af te zien in het Velodrome Bicentario in Mexico.

Victor Campenaerts wil het werelduurrecord verbreken. In zijn missie om verder te rijden in een uur dan de Brit Bradley Wiggins, doet de Belg zijn uiterste. Campenaerts is alleszins zelfzeker. "Ik voel dat ik in vorm zit. Als ik deze week al een poging zou mogen wagen, dan zou ik er niet ver vanaf zitten", zegt Victor Campenaerts.
De tweevoudige Europees kampioen tijdrijden kwam niet zomaar met het idee. "Toen we Victor zijn contract bespraken, kwam het uurrecord al eens ter sprake. We lieten toen al weten dat wij openstaan voor die uitdaging. In de periode dat Victor bij ons is, heeft hij zijn capaciteiten al laten zien. Hij won tweemaal het Europees kampioenschap tijdrijden en pakte ook brons op het wereldkampioenschap. Het uurrecord is iets uniek en dat zou iets groots betekenen voor onze ploeg" zegt Marc Sergeant.

AANSTOKER THOMAS DE GENDT

Campenaerts droomde allang om een poging te doen om het werelduurrecord te verbreken, maar ploegmaat Thomas de Gendt was de man die hem een hele Vuelta lang aanspoorde om het daadwerkelijk te doen. "Toen Jens Voigt een paar jaar geleden zijn poging deed, kreeg het uurrecord weer aandacht en andere renners begonnen het ook te proberen. Ik zat in die periode in de Vuelta samen met Thomas De Gendt en hij porde mij elke dag om te zeggen dat ik het ook eens moest bekijken. Na drie weken zat het idee om een aanval in te zetten er wel in", zegt Campenaerts.

Voor Campenaerts naar Mexico vertrekt, rijdt hij nog eerst de Tirreno-Adriatico. "Ik heb alle tijd om mij perfect te kunnen voorbereiden, maar ik heb ook wedstrijdritme nodig. Ik rij in Mexico tegen mezelf, maar het competitiegevoel in de benen hebben, is nodig", zegt Campenaerts. "Daarnaast is het ook leuk om nog eens te rijden met de ploeg. Ik zit tegenwoordig meestal alleen te rijden. In de Tirreno-Adriatico kan ik mij nog eens amuseren met mijn ploegmakkers", besluit Campenaerts.

In de best mogelijke omstandigheden zou Campenaerts het record aanvallen op 16 april. Dat zal overigens in België live te volgen zijn.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer