Sport.be

Wielrennen

Ontgoochelde Van Avermaet moest passen in de slotfase

02.03.2019 | Niels Dirkx

Belga

Greg Van Avermaet (CCC) mag zichzelf voorlopig niet bij het kransje met Ernest Sterckx, Joseph Bruyère en Peter Van Petegem rekenen. Zij wonnen immers allen drie keer de Omloop Het Nieuwsblad, Van Avermaet blijft ook na de 74e editie steken op twee overwinningen (2016 en 2017). De Waaslander moest passen toen Zdenek Stybar in het slot de beslissende demarrage plaatste.

"Ik ben toch wel ontgoocheld. De kans om te winnen zat er zeker in. Ik had me voorgenomen om in volle finale niemand meer van ons groepje te laten rijden. Daarom ook reageerde ik fiks op de uitval van Tim Wellens. Maar dan ging Zdenek Stybar. Mijn hoofd zei gaan, de benen hadden een andere mening en zeiden neen", verduidelijkte Greg Van Avermaet.

"Natuurlijk is het frustrerend iemand als Stybar te zien wegrijden. Je weet dat je die geen tien meter mag geven. Ik hoopte nog dat Alexey Lutsenko zou reageren, maar blijkbaar was bij hem het beste er eveneens meer dan af. Even voordien had Tim Wellens een mooie uitval gedaan. Ik moest er vol in de wind naartoe rijden. Door die inspanning verlies ik misschien wel de Omloop Het Nieuwsblad. Ik nam mijn verantwoordelijkheid en verloor zo de koers."

Tim Wellens (Lotto Soudal) werkte met de Omloop Het Nieuwsblad zijn eerste en enige Vlaamse voorjaarskoers af. De Limburger pakte zaterdag alvast een derde plaats mee. Eerder al won hij in Deia en twee ritten in de Ruta del Sol.

Donderdag gaf hij tijdens een persmoment aan dat hij slechts één voorjaarsklassieker zou rijden en daarna gaat focussen op de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico. "En daar blijf ik bij. Ik amuseerde me wel enorm. Ik kon meer dan vijftig kilometer vol gas rijden", vertelde Tim Wellens. "In de Waalse klassiekers wordt er meer afgewacht. Dus denk ik er nu al aan om volgend seizoen toch wat meer Vlaamse wedstrijden op mijn programma te plaatsen. Ik heb hier bij de jeugdcategorieën nooit of bijna nooit gekoerst. Ik heb dan ook geen echte band met dat soort wedstrijden. Maar het bevalt me wel, dat kan ik niet ontkennen en het smaakt naar meer."

"Ik denk dat ik tevreden mag zijn met dit resultaat in de Omloop Het Nieuwsblad. In volle finale geraakten we met Greg Van Avermaet, Zdenek Stybar, Dylan Teuns, Alexey Lutsenko en mezelf op kop van de wedstrijd. Meteen moesten we goed doorgeven want achter ons werd er fel strijd geleverd. Al snel had ik door dat een derde plaats vandaag het hoogst haalbare zou zijn. We waren zowat drie kilometer van de finish toen ik een verkeerseiland zag opdoemen. Ik posteerde me rechts en ging dan vol door. Ik trachtte de rest zo te verrassen, maar snel kwamen ze naar mijn wiel toe gereden."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer