Sport.be

Wielrennen

Stybar: 'Ik heb de hele dag een goed gevoel gehad'

02.03.2019 | Niels Dirkx

Belga

Veertien jaar na de zege van Nick Nuyens kon met Zdenek Stybar nog eens een renner van manager Patrick Lefevere het hoogste schavotje innemen van de Belgische openingsklassieker.

"Ik heb een hele dag een goed gevoel gehad. Toen we met vijf man voorop kwamen te liggen, met Greg Van Avermaet, Alexey Lutsenko, Tim Wellens, Dylan Teuns en mezelf, kon ik me wat afzijdig houden. Achter mij waren onder meer Philippe Gilbert en Yves Lampaert aan het komen. Zo mocht ik mijn krachten wat sparen", vertelde Zdenek Stybar. "Naarmate we de eindmeet in Ninove naderden, kon ik voor twee opties kiezen. Ofwel zette ik alles op mijn sprint, ofwel ging ik in de slotkilometers aanvallen. Het werd uiteindelijk het laatste. Toen ik zag dat Greg Van Avermaet Tim Wellens was gaan halen, achtte ik mijn kans gekomen. Iedereen zat er al wat door en dat was mijn geluk."

Deceuninck-Quick Step kan eindelijk nog eens zegevieren na de openingsklassieker. "Ik heb dat vernomen op de persconferentie die er was met de ploeg in aanloop naar deze koers. Veertien jaar is inderdaad heel lang. Zeker voor een team als het onze. Ik ben alvast blij dat ik daarvoor heb kunnen zorgen. Deze zege is heel belangrijk voor mij. Een klassieker winnen is altijd zeer speciaal. Vorig jaar reed ik tijdens de Vlaamse voorjaarskoersen steeds een toptienplaats. Nu is het er echt eens op", besloot Stybar.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer