Sport.be

Wielrennen

Van Avermaet: 'Nieuwe aankomstzone is levensgevaarlijk'

01.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Vorig jaar eindigde Greg Van Avermaet als 50ste in de Omloop Het Nieuwsblad. De twee voorgaande jaren triomfeerde de Waaslander. Zaterdag gaat hij opnieuw voor de zege, maar de vernieuwde aankomstzone valt niet in de smaak bij Van Avermaet.

In de Ronde van Valencia toonde Van Avermaet (CCC) al een eerste keer zijn goede conditie met een zege in de derde etappe. In de Ronde van Oman liet hij zich tijdens de vierde etappe een tweede seizoensoverwinning afsnoepen door Sonny Colbrelli.

"Het is allemaal wat nieuw", stak Van Avermaet vrijdag van wal. "De ploeg, de fietsen, sommige ploegmakkers, maar ik ben klaar voor die eerste koers in eigen land. Hetgeen voorafging aan deze Omloop Het Nieuwsblad ging goed. Ik hoef me dus geen zorgen te maken."

Onder meer Deceuninck-Quick Step zakt met een sterk blok af naar Gent. Vraag is of CCC daar naast kan staan. "We hoeven die vergelijking niet te maken", vervolgde Van Avermaet. "Wij gaan binnen ons team uit van onze eigen sterkte. Ik zie niet in waarom mijn huidige ploeg zwakker zou zijn dan vorig jaar? Ventoso, Schär, Wisniowski en de Belgen kennen de Omloop Het Nieuwsblad zeer goed. Met dit team moeten we zonder meer een goed resultaat kunnen neerzetten. Iedereen staat op scherp. Ik voel mezelf niet beter dan in 2016 of 2017 toen ik telkens won in Gent, maar ook niet slechter. Er is nog 'rek' op. Maar ik ben wel weer een pak ervaring rijker."

Het lijstje kandidaat-winnaars oogt vooraf indrukwekkend. "Ook ik kan direct 20 namen geven die kans maken op de zege in Ninove", aldus Van Avermaet. "Het nieuwe parcours gaat nieuwe impulsen geven. Misschien zal er iets meer afwachtend gereden worden, omdat het allemaal nog wat nieuw is en we niet goed weten wat te verwachten. Ik denk dat we een meer 'open' koers krijgen. Ik doe alvast mijn eigen ding."

"Wat me wel stoort, is de aankomstzone. Die was vorig jaar zo mooi in Meerbeke. Nu is die levensgevaarlijk. Komen we met een grote groep naar de eindmeet, dan is de renner met het grootste kamikazegehalte de winnaar. Alleen aankomen is mijn boodschap."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer