Sport.be

Wielrennen

De Plus schenkt Roglic ritwinst, Sloveen lijkt zeker van eindzege

01.03.2019 | Marnick Claes

Belga

In de UAE Tour heeft Primoz Roglic de zesde rit gewonnen. De finish lag op de Jebel Jais, een beklimming van 20 kilometer lang. Hij eindigde voor Tom Dumoulin en David Gaudu.

In de zesde etappe van de UAE Tour was Primoz Roglic de sterkste. Door deze overwinning wint de Sloveen de rit en waarschijnlijk ook het klassement. Morgen moet hij de laatste rit nog overleven, maar die is zo goed als vlak. Roglic mag ploegmaat Laurens De Plus bedanken voor zijn prachtig werk op de laatste beklimming. 

In de vroege vlucht van vijf met Tratnik, Hansen, Albasini, Clarke en Rosskopf moest Hansen als eerste lossen. In de achtergrond begon de ploeg van leider Primoz Roglic te jagen op de vluchters. Na een demarrage van Tratnik viel ook Albasini af in de kopgroep. Op zes kilometer van het einde zette Rosskopf aan en liet zijn laatste twee medevluchters achter zich. 

Het had allemaal niet veel baat. Op twee kilometer van de meet reed het peloton onder leiding van Laurens De Plus Rosskopf voorbij. De Plus was ijzersterk en reed zo een strak tempo dat niemand uit het peloton kon demarreren.

Op driehonderd meter van de finish zette Daniel Martin de sprint aan. De Nederlander Tom Dumoulin leek te gaan winnen, maar Roglic kwam in de laatste 50 meter nog over Dumoulin. Ritwinst en waarschijnlijk ook de eindzege voor de Sloveen. Door zijn sterke prestatie van vandaag staat De Plus op een negende plaats in het algemene klassement. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer