Sport.be

Wielrennen

Wellens: 'Ik had mij grondig voorbereid'

22.02.2019 | Niels Dirkx

Belga

Tim Wellens (Lotto Soudal) won vrijdag zijn tweede etappe in drie dagen in de Ruta del Sol. De 27-jarige Limburger triomfeerde voor het eerst in zijn carrière in een tijdrit en hield daarin het Astana-duo Jakob Fuglsang (+0.02) en Jon Izagirre (+0.09) achter zich.

"We hebben de tijdrit grondig voorbereid", opende Wellens. "Om een goed beeld te krijgen, had Kevin De Weert het parcours al verkend op de dag dat we hier aankwamen. Het eerste deel was pittig, daarna volgde een afdaling en het slot ging opnieuw bergop. We hadden een plan opgesteld om hier mee te doen voor de overwinning, maar de praktijk is natuurlijk altijd anders. Toch is het perfect uitgedraaid. Het is fantastisch om beloond te worden voor al het extra trainingswerk dat ik erin investeerde. Dit is de tweede zege op drie dagen en bovendien mijn eerste tijdritzege als prof. Ik ben dus uiteraard zeer blij met deze vorm en met de resultaten."

"De voorsprong in het klassement is echter beperkt, dus ik verwacht dat de slechts 120 kilometer lange etappe van morgen spektakel zal opleveren", vervolgde Wellens. "Ik denk dat de renners van Astana mij al op de eerste beklimming zullen aanvallen. Zij hebben verschillende renners die goed gepositioneerd staan in het algemeen klassement. Het zal niet eenvoudig zijn, maar we gaan alles in het werk stellen om die voorsprong te verdedigen. Er zijn geen bonificatieseconden te verdienen en de aankomst ligt na een lange afdaling, dus dat speelt in mijn voordeel."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer