Sport.be

Wielrennen

Elf Belgen vechten voor medailles op WK baanwielrennen

20.02.2019 | Marnick Claes

Belga

Volgende week woensdag begin het wereldkampioenschap baanwielrennen. Nicky Degrendele verdedigt haar titel op de Keirin. Jolien D'Hoore en Kenny De Ketele zoeken revanche.

Op woensdag 27 maart begint het WK baanwielrennen in Pruzskow, Polen. Zes dames en vijf mannen zullen hun beste beentje voor zetten om medailles naar België te halen. Nicky Degrendele zal haar wereldtitel verdedigen op de Keirin.

Op het WK baanwielrennen bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar Nicky Degrendele, Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky. Nicky Degrendele gaat naar Polen om haar wereldtitel op de Keirin te verdedigen. De Keirin valt op de laatste dag van het toernooi, 3 maart. Naast de Keirin zal Degrendele ook de Sprint rijden. Deze begint al op 28 februari. Naast Degrendele kijken we ook uit naar Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky. "Tactisch, technisch en conditioneel zit alles goed. We hebben de laatste weken en maanden nog nooit zoveel samen 'geploegkoerst'. Onze techniek staat nu op punt en we voelen elkaar ook heel goed aan in koers. Goud wordt moeilijk, de Britse vrouwen steken erboven uit, maar we moeten vol voor een medaille gaan", vertelt D'hoore.

In 2017 wonnen zij nog de wereldtitel op de Ploegkoers. Vorig jaar was die titel voor de Britse Katie Archibald en Emily Nelson. De Ploegkoers is te zien op 2 maart. Ook Shari Bossuyt, Annelies Dom en Gilke Crocket zullen te zien zijn op het WK. Zij doen mee aan de ploegenachtervolging.

Levensbelang

Bij de mannen is het vooral hopen op een goede dag van Kenny De Ketele. De Europese kampioen samen met Robbe Ghys op de ploegkoers wil scoren op het WK. "Ik word er 34, ik ga geen tien kampioenschappen meer afwerken. Ieder kampioenschap is voor mij nu van levensbelang, telkens eventueel de laatste kans om de wereldtitel te halen. Ik heb er gelukkig al eentje, maar ik ga me veel beter voelen als ik die kan bevestigen met een tweede. Dat blijft mijn focus, mijn doel", zegt De Ketele.

De focus ligt voor De Ketele op de ploegenachtervolging, waar hij een vaste waarde in het Belgische viertal is, en op de ploegkoers, de discipline waarin hij in 2012 wereldkampioen werd. "Dat zijn de olympische nummers, en die hebben voorrang op alles. Heel cru gezegd: dat zijn de twee nummers waarvoor wij betaald worden, waarvoor wij beroepsrenner zijn. En op dit WK kunnen we veel punten pakken. We moeten vechten voor iedere plaats." Zijn compagnon voor de ploegkoers, Robbe Ghys, is ook aanwezig op het WK.

Naast De Ketele en Ghys zullen Moreno De Pauw, Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche het beste van zich laten zien op de baan.


 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer