Sport.be

Wielrennen

Wellens verdedigt zijn titel in Ruta del Sol

19.02.2019 | Marnick Claes

Belga

Tim Wellens is volledig verlost van zijn virale infectie. Nu is hij klaar om zijn titel te verdedigen in de Ruta del Sol.

Tim Wellens is helemaal terug na zijn virale infectie. "Die ziekte heeft toch wat langer aangesleept dan oorspronkelijk gedacht. Na een week platte rust heb ik de trainingen hervat. Ik kom zeker met goede benen aan de start, maar ik zal sowieso het effect voelen van een week niet trainen", zegt Wellens.

Wellens begon sterk aan het seizoen met winst in de Challenge Mallorca. Hij zou normaal deze vorm doortrekken in de Ster van Bèsseges, maar dat lukte dus niet door de ziekte. "Aangezien ik niet mijn volledige trainingsschema kon afwerken, is de Ruta del Sol iets minder een doel op zich. Ook dit jaar probeer ik natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, maar daarnaast zijn de wedstrijdkilometers richting de Omloop Het Nieuwsblad ook mooi meegenomen. Als het rittenschema het toelaat, train ik misschien nog wat bij in functie van die wedstrijd. Ik mik dus eerder op een mooie eindnotering, maar die gaat hand in hand met een goede rituitslag" vertelt Wellens.

"De eerste rit wordt al meteen belangrijk voor het algemeen klassement. Die etappe finisht in Alcalá de los Gazules, waar ik vorig jaar won, een leuke herinnering dus. De individuele tijdrit wordt ook cruciaal. Ik kijk uit naar mijn eerste tijdrit van het jaar aangezien ik gewerkt heb aan die discipline. Ik ben benieuwd of dat ook zijn vruchten zal afwerpen", besluit Wellens.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer