Sport.be

Wielrennen

Colbrelli wint, weer net niet voor Van Avermaet

19.02.2019 | Marnick Claes

Belga

In de Ronde van Oman heeft Sonny Colbrelli de vierde etappe gewonnen. Hij finishte voor Greg Van Avermaet. Na de derde plaats van gisteren, eindigt de Belg nu tweede.

De Italiaan mag de handen in de lucht gooien na zijn ritoverwinning in de vierde etappe van de Ronde van Oman. In een massasprint bleef hij voor Greg Van Avermaet en Clement Venturini. In de top tien staan er nog drie andere Belgen : Benjamin Declerq (zesde), Baptiste Planckaert (achtste) en Milan Menten (negende).

Door zijn tweede plaats in de rit van vandaag stijgt Greg Van Avermaet ook een plaats in het algemene klassement. Hij staat nu tweede op veertien seconden van de leider Alexey Lutsenko. "We hebben even gegokt dat Nathan Van Hooydonck voorop zou blijven, maar het leek dan toch op een sprint voor de rappe mannen uit te draaien. En dan deed mijn ploeg echt goed werk, maar win ik niet. Ik ben gewoon te braaf in die sprint, ik had dat gat niet zo groot mogen laten worden. Een andere renner zou de deur dicht doen, ik doe dat niet en hij duikt er als een echte sprinter in en komt mij voorbij. Dat is jammer", zegt Van Avermaet.

Bijna was de overwinning voor een andere Belg. Nathan Van Hooydonck zat tot op 1 kilometer in een kopgroep van drie mensen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer