Sport.be

Wielrennen

Eerbetoon voor Michael Goolaerts in volgende Parijs-Roubaix

12.02.2019 | Marnick Claes

Belga

Het is al bijna een jaar geleden dat Michael Goolaerts overleed tijdens Parijs-Roubaix. De organisatie zorgt er dit jaar voor dat de coureurs een eerbetoon kunnen brengen aan Goolaerts. Ook zal het parcours kleine wijzigingen vertonen.

Op de plaats waar Goolaerts vorig jaar zijn fatale hartstilstand kreeg, staat er tegenwoordig een gedenkplaat. De wielrenners zullen hier ook dit jaar passeren en kunnen zo een eerbetoon geven aan de jonge Belg. 

Bos van Wallers 100 meter korter

Het parcours is dit jaar licht gewijzigd. Zo is het Bos van Wallers 100 meter korter. Er is niet aan de weg veranderd. De organisatie heeft de zware kasseistrook nogmaals gemeten en het blijkt dat de strook "maar" 2,3 kilometer lang is i.p.v. 2,4 kilometer.

De eerste kasseistrook ligt na het dorpje Troisvilles. Vorig jaar was die kasseistrook 2,2 kilometer. Dit jaar is die maar 900 meter. Tenslotte heb je de sectoren 24 t.e.m. 26. Dat zijn de kasseistroken Quiévy (nr. 26), Saint-Python (nr. 25) en Vertain (nr. 24). De renners zullen dit jaar deze drie stroken in de omgekeerde richting berijden. Wanneer de renners door de stad Valenciennes zijn, sector 23, dan blijft het parcours ongewijzigd t.o.v. vorig jaar. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer