Sport.be

Wielrennen

Patrick Lefevere legt de lat voor zijn troepen opnieuw erg hoog

08.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

Bij Deceuninck - Quick-Step zagen ze meer renners gaan dan komen, maar toch wil manager Patrick Lefevere blijven scoren. Op de teampresentatie in het Spaanse Calpe stond hij de pers te woord.

Beter scoren dan de 73 zeges van vorig seizoen zal bijzonder moeilijk worden voor de manschappen van Patrick Lefevere, maar dat hoeft ook niet volgens de manager van Deceuninck - Quick-Step. "Ik heb er het grootste vertrouwen in dat we de juiste combinatie hebben van ervaren renners en jonge, veelbelovende renners die een stap vooruit kunnen zetten. Ik zeg niet dat we opnieuw meer dan zeventig keer gaan juichen, maar met twintig zeges minder zullen we nog altijd de zegeranking aanvoeren. Al wil dat niet zeggen dat de renners nu minder hun best moeten doen."

Het team dat vorig seizoen het meeste zeges binnenreef zag kleppers zoals Fernando Gaviria en Niki Terpstra vertrekken en slaagde erin om toptalent Remco Evenepoel te strikken. Ook Laurens De Plus en Maximilian Schachmann zeiden de succesvolle formatie vaarwel.

"Vorig jaar werd na het vertrek van Marcel Kittel, Matteo Trentin, Daniel Martin, Gianluca Brambilla, David De La Cruz en Julien Vermote ook gesteld dat we zwakker het nieuwe jaar ingingen en toch pakten we meer zeges (17 stuks, nvdr) dan in 2017."

KANONNEN

Het aantal grote namen bij Deceuninck - Quick-Step blijft toch wel indrukwekkend. Denk maar aan Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Bob Jungels, Julian Alaphilippe, Elia Viviani, Enric Mas en Yves Lampaert. Ook Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg lieten in hun eerste profjaar al meerdere zeges optekenen. Zij beginnen aan een bevestigingsjaar.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer