Sport.be

Wielrennen

Yves Lampaert en Sanne Cant winnen Flandrien 2018

06.11.2018 | Ward Bollen

Belga

Yves Lampaert heeft dinsdag in het Casino-Kursaal van Oostende de Flandrien 2018 gewonnen. Bij de vrouwen ging de trofee voor het tweede jaar na elkaar naar Sanne Cant.

Lampaert pakte de Belgische titel en was eveneens de beste in Dwars Door Vlaanderen. Met zijn team Quick-Step Floors veroverde hij in Innsbruck ook de wereldtitel in het ploegentijdrijden. In 2017 ging de Flandrien naar Greg Van Avermaet, die tevreden moest zijn met de derde plaats in het referendum na Victor Campenaerts. Die pakte in het tijdrijden Europees goud en WK-brons. Tiesj Benoot, Thomas De Gendt en Tim Wellens waren de andere genomineerden.

SANNE CANT BIJ DE DAMES

Bij de vrouwen was Sanne Cant voor het tweede jaar na elkaar de laureate. De Belgische kampioene en wereldkampioene in het veld haalde het voor Nicky Degrendele en Jolien D'hooreLotte Kopecky en Githa Michiels behoorden ook tot de kanshebbers. Een vakjury van ploegmanagers, bondsverantwoordelijken en organisatoren kozen de winnaars.

Thomas De Gendt kreeg de trofee van Flandrien-kilometervreter van het publiek na sms-stemming. Die beloont de beste helper uit het peloton. Bij de beloften kroonde Stan Dewulf zich tot Flandrien. Hij won in zijn leeftijdscategorie Parijs-Roubaix. Remco Evenepoel, wereldkampioen bij de junioren op de weg en tegen de klok, was de logische winnaar bij de junioren. Siebe Deweirdt was aan het feest bij de nieuwelingen.

De trofee voor Internationale Flandrien ging naar Tom Dumoulin. De Nederlander eindigde in 2018 zowel in de Ronde van Frankrijk als de Giro op de tweede stek. Op het WK tijdrijden pakte hij zilver. In de wegrit viel Dumoulin net naast het podium met de vierde plaats.

REACTIES

"Deze onderscheiding doet heel veel deugd, want het zijn de renners zelf die de winnaar kiezen", reageerde de 27-jarige renner van Quick-Step Floors. "De trofee betekent dus veel voor mij."

"Ik probeerde uit te voeren wat de ploeg van mij verlangde. Met het hele team liep het dit jaar op wieltjes. We hadden een geweldige mentaliteit en waren stuk voor stuk vechters. Dat was ons succesrecept. Voor de volgende jaren wil ik nog meer inzetten op de klassiekers. Ik denk dat aan de Ronde van Vlaanderen. Ik wil ook in deze wedstrijden laten zien wat ik in mijn mars heb. Bij Quick-Step Floors ben ik op mijn plaats. Ik kan me er ontwikkelen om mijn manier en tempo."

Remco Evenepoel ging met de trofee bij de junioren aan de haal. "Voor de start van het seizoen heb ik voor mezelf bepaalde ambities gesteld, en ik ben erg tevreden dat ik ze voor 100 procent heb kunnen invullen. Volgend jaar zet ik een nieuwe stap in mijn carrière.In eerste instantie ga ik vooral van het profleven proeven, en ervaring opdoen in enkele kleinere rondes. De expertise van mijn ploegmaats gaat me zeker ook van pas komen. Ik ben nog jong en heb nog veel tijd." 

"Ik had een topjaar waar ik heel trots op ben", reageerde Sanne Cant. "Ik had stuk voor stuk stevige concurrentes. Ook zij presteerden dit jaar sterk en verdienden de trofee. Dat ik nu opnieuw win is toch wel een erkenning voor het veldrijden. Ik ga proberen om dit seizoen even goed te doen, en wil opnieuw laten zien wat ik in mijn mars heb. Uiteraard mik ik over enkele maanden weer op het WK."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer