Sport.be

Wielrennen

Thibau Nys snelt naar klinkende solo-overwinning met slimme ploegtactiek

27.10.2018 | Hannes Van Gael

Golazo

Bij de junioren reed Thibau Nys in Neerpelt solo naar de overwinning. Na slim ploegenspel hield hij ploegmaat Ward Huybs en Ryan Cortjens achter zich in Domein Dommelhof.

Snel na de start reden drie renners in de openingswedstrijd van de Soudal Classics weg in Domein Dommelhof. Ward Huybs maakte het mooie weer in het gezelschap van Luke Verburg en Thibau Nys.

In de tweede ronde koos Nys het ruime sop. De 15-jarige renner van het AA-Drink Jongerenteam versnelde en liet zijn twee concurrenten ter plekke. Ploegmaat Huybs kwam nog even dichter, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Nys triomfeerde in Neerpelt, Huybs nam genoegen met zilver. Ryan Cortjens remonteerde in de slotfase Luke Verburg nog in de strijd om plek drie.

Thibau Nys:

"Dit is een parcours waar je je eigen ding kan doen. Ik probeerde zo snel mogelijk in mijn ritme te komen. Hoe rapper dat lukt, des te beter kan je de wedstrijd controleren. In de tweede ronde pakte ik de kop en kreeg ik een mooie bonus van ploegmaat Ward cadeau. We waren met twee van de ploeg en pakten de koers in handen. Ik dacht even dat het te vroeg was, maar ik ben vol beginnen rijden en kon volhouden. Dit is mijn derde seizoenszege. Ik heb mijn zinnen gezet op het EK volgende week."

Ward Huybs:

"In de tweede ronde besloten we het ploegenspel te spelen. Thibau reed op kop en ik liet in tweede positie het gat vallen. Zo lokten we Luke Verburg uit zijn kot. Thibau reed weg en ik bleef een ronde lang in het wiel van Verburg. Toen ik de indruk had dat hij verzwakte versnelde ik. Ik kon bijna de kloof met Thibau dichten, maar kreeg dan een klopje. Ik stelde de tweede plek wel veilig en ben content."

Uitslag junioren

1. Thibau Nys
2. Ward Huybs
3. Ryan Cortjens

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer