Sport.be

Wielrennen

Edward Theuns keert terug naar het oude nest

19.10.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Edward Theuns verlaat Sunweb al na een jaar en keert terug naar de ploeg waar hij in 2016 en 2017 ook al voor koerste, Trek-Segafredo.

Vanaf 2019 koerst Edward Theuns opnieuw voor Trek-Segafredo. Dat maakte het wielerteam bekend op haar Twitterpagina. Theuns reed dit jaar in dienst van Team Sunweb, maar de samenwerking houdt nu al na 1 jaar op.

In 2014 debuteerde Theuns als prof voor Topsport Vlaanderen-Baloise. Hij verliet de Belgische wielerformatie en koerste in 2016 en 2017 twee jaar in de plunje van Trek-Segafredo. Hij kent het reilen en zeilen bij zijn 'nieuwe' werkgever dus al.

Theuns wist al enkele mooie overwinningen op zijn palmares te schrijven, zo won hij onder meer etappes in de Ronde van Belgiƫ, de BinckBank Tour en de Ronde van Turkije. "Edward heeft al enkele overwinningen voor ons geboekt", zegt Luca Guercilena, algemeen manager van Trek-Segafredo. "Ik ben er zeker van dat hij dat opnieuw gaat doen. Theuns is een complete renner en ik denk dat het een blij weerzien zal worden met zijn oude ploeggenoten."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer