Sport.be

Wielrennen

52-jarige oud-winnaar wil volgend jaar opnieuw Parijs-Roubaix rijden

18.10.2018 | Erik Duchateau

Belga

Peter Sagan, Greg Van Avermaet en de andere toppers van het hedendaagse wielrennen krijgen volgend jaar in Parijs-Roubaix mogelijk af te rekenen met de man die 20 jaar geleden de Hel van het Noorden won...

Andrea Tafi stopte in 2005 met profwielrennen na een carrière van 17 jaar die hem tal van topoverwinningen opleverde: de Ronde van Lombardije (1996), het Italiaans kampioenschap (1998), Parijs-Tours (2000), de Ronde van Vlaanderen (2002)... maar bovenal Parijs-Roubaix (1999). De Helleklassieker is dé lievelingskoers van Tafi en de Italiaan droomt ervan om volgend jaar - exact 20 jaar na zijn triomf in Roubaix - opnieuw mee te rijden... in het profpeloton. Tafi is 52.

"Ik rij jaarlijks zo'n 18.000 tot 19.000 kilometers", legt Tafi uit in de Gazzetta dello Sport. "Bovendien nam ik in juli in Hongarije ook al deel aan een 1.2-wedstrijd. Ik hoop nog één keer Parijs-Roubaix te rijden, twintig jaar na mijn zege. Ik weet dat het een onmogelijk plan lijkt, maar ik heb al contacten met enkele ploegen in Italië en België, weliswaar geen WorldTour-teams. Als ik geen contract kan versieren, zal ik de toeristeneditie van de Hel van het Noorden rijden, maar ik wil het proberen. Ik wil ook geen volledig seizoen rijden, het project is enkel Parijs-Roubaix."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer