Sport.be

Wielrennen

Jakobsen schenkt ploeg Lefevere absoluut record

18.10.2018 | Erik Duchateau

Belga

De Nederlander Fabio Jakobsen heeft in China de derde rit van de Ronde van Guangxi (WorldTour) gewonnen. Daarmee komt de teller van Quick Step Floors op 72 overwinningen dit seizoen, een record!

De derde rit was 125,4 km lang en startte en finishte in Nanning. In een massasprint haalde Jakobsen het voor de Duitsers Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) en Max Walscheid (Team Sunweb) en zijn landgenoot Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo). De Fransman Arnaud Démare (Groupama - FDJ) werd vijfde. Jakobsen neemt de leiderstrui over van Groenewegen. Jakobsen heeft nu 4 seconden voorsprong op Ackermann en 6 op Groenewegen.

Een Belg maakte deel uit van de vlucht van de dag. Nathan Van Hooydonck (BMC), de Italiaan Manuele Boaro (Bahrain Merida), de Brit Owain Doull (Sky) en de Duitser Jasha Sütterlin (Movistar) reden lange tijd op kop, maar werden op 7 km van de meet gegrepen. Sütterlin had al eerder de handdoek in de ring gegooid.

Vrijdag leggen de renners 152,2 km af tussen Nanning en Mashan Nongla Scenic Spot, met aankomst bergop. De Ronde van Guangxi eindigt zondag.

Quick Step Floors is aan een formidabel seizoen bezig. Met 72 overwinningen is dit Quick Step de succesvolste ploeg ooit van teammanager Patrick Lefevere. In 2001 won Lefevere met het toenmalige Mapei-Quick Step 71 wedstrijden.

Een 'persoonlijk' record voor Lefevere dus, maar geen record in het moderne wielrennen. Team Columbia-HTC wist in 2008 77 keer te winnen en een jaar later zelfs 85 keer.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer