Sport.be

Wielrennen

Theuns verlaat Team Sunweb, Bakelants komt bij de ploeg

17.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Edward Theuns rijdt volgend seizoen niet meer voor Team Sunweb. Beide partijen beslisten de samenwerking in onderling overleg te beëindigen, zo bevestigt de Duitse WorldTourploeg woensdag. Met Jan Bakelants strikt de ploeg al een vervanger.

De 27-jarige Theuns zal slechts een jaar voor Sunweb hebben gereden. Hij had er nog een verbintenis voor 2019 maar "verschillende visies over de sport" maken een einde aan de samenwerking.

"Ik heb door enkele valpartijen en pech een moeilijk jaar achter de rug, zowel op het fysieke als het mentale vlak", legt Theuns uit. "Ik heb geprobeerd mij aan te passen aan de werkwijze van de ploeg, maar dat lukte mij niet echt. Onze visies zijn verschillend en daarom besloten we dat het goed zou zijn het contract te beëindigen. Ik kijk nu uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn carrière."

Rudi Kemna, de Nederlandse teamverantwoordelijke bij Sunweb, vult aan. "Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot het besef dat onze visies te veel verschillen. De gezamenlijke, stevige basis om verder te blijven samenwerken ontbreekt. Edward de kans en vrijheid geven om elders zijn carrière verder te zetten, is de enige juiste beslissing, zowel voor de ploeg als Edward. We beëindigen het contract in onderling overleg en we willen Edward bedanken voor zijn inspanningen. We wensen hem het allerbeste in de toekomst."

BAKELANTS KOMT BIJ DE PLOEG

Bakelants, 32, vervoegt de ploeg na vier seizoenen bij AG2R La Mondiale. Hij heeft ook een verleden bij Omega Pharma-Quick.Step, RadioShack, Lotto en Topsport Vlaanderen. Bakelants was na een loodzware val in de Ronde van Lombardije eind 2017, waarbij hij onder meer twee ruggenwervels brak, lang buiten strijd. Zijn aflopende contract bij AG2R La Mondiale werd niet verlengd. Deze nieuwe uitdaging bij Team Sunweb wil hij "met beide handen grijpen".

"Ik ben heel blij Team Sunweb te vervoegen", legt Bakelants uit. "Sinds de eerste gesprekken die we begin 2018 voerden, is mij duidelijk geworden dat dit een heel hechte ploeg is waar wetenschap wordt aangewend om het maximale potentieel uit de renners te halen. Het wordt een nieuwe uitdaging die ik met beide handen wil grijpen na een moeilijk 2018 ten gevolge van mijn crash in Lombardije eind vorig jaar. Ik kijk er echt naar uit deel uit te maken van het team, het voelt als een nieuwe start."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer