Sport.be

Wielrennen

Wie wint de laatste koers op Belgische bodem?

15.10.2018 | Erik Duchateau

Belga

Dinsdag vindt de 85ste editie van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen plaats. Vanaf 11u45 worden alle ploegen en renners voorgesteld op het podium in de Ertbrandstraat. Het startschot weerklinkt om 12u55. Wie wint de laatste koers op Belgische bodem dit jaar?

Lotto Soudal is de enige WorldTour-ploeg aan de start, dus is het logisch dat naar de ploeg van Marc Sergeant gekeken wordt. Met de Nederlander Moreno Hofland heeft Lotto Soudal een snelle man in de rangen, maar het is zeker ook uitkijken naar de sterke Jelle Wallays en drie bijzonder talentvolle stagiairs: Stan Dewulf (winnaar Parijs-Roubaix U23), Gerben Thijssen (Belgisch kampioen U23) en Brent Van Moer (vicewereldkampioen tijdrijden U23).

Ook het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij wordt een ploeg om naar uit te kijken. De Sluitingsprijs eindigt vaak op een massasprint, maar iemand die zeker in staat geacht moet worden om het sprintersfeestje te verstoren is Taco Van der Hoorn. De Nederlander won vorig seizoen op indrukwekkende wijze de Schaal Sels door de maat te nemen van Wout Van Aert, lag heel het voorjaar in de lappenmand door een zware blessure, maar kwam afgelopen zomer opnieuw boven water met een schitterende ritzege in de BinckBank Tour in Antwerpen.

Wout Van Aert is niet van de partij in Putte-Kapellen, maar zijn grote concurrent Mathieu Van der Poel wel. De Kapellenaar kan alles: velrijden, mountainbiken, wegwielrennen,... En op de weg kan hij rekenen op zijn sprint of alleen finishen. Van der Poel is de regerende Nederlandse kampioen op de weg en won zondag - ondanks een zware val een dag eerder in de cross in Lokeren - de Superprestigeveldrit in het Nederlandse Gieten. De Sluitingsprijs dinsdag wordt meer dan een doorgedreven trainingsritje. Van der Poel start altijd en overal om te winnen.

Andere namen om in het oog te houden zijn Arvid De Kleijn, de verrassende winnaar van vorig jaar, en snelle mannen als Amaury Capiot, Kenny Dehaes, Coen Vermeltfoort, Joeri Stallaert,...

Er worden dinsdag 9 lokale ronden gereden op het grondgebied van Kapellen, Stabroek, Antwerpen en het Nederlandse Woensdrecht. De aankomst - in de Ertbrandstraat in Putte-Kapellen op de grens van België en Nederland - wordt verwacht rond 16u30.

VOLGORDE PLOEGENPRESENTATIE:

11.45u - 12.00u: Elite individueel
12.00u: Vlasman Cycling Team
12.03u: Team Sauerland NRW p/b SKS Germany
12.06u: Tarteletto - Isorex - SH
12.09u: T. Palm P.C.W.
12.15u: SEG Racing Academy
12.18u: Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel
12.21u: Cibel-Cebon
12.24u: Alecto Cyclingteam
12.27u: Corendon - Circus
12.30u: WB Aqua Protect Veranclassic
12.33u: Wanty - Groupe Gobert
12.36u: Veranda's Willems-Crelan
12.39u: Sport Vlaanderen-Baloise
12.42u: Roompot - Nederlandse Loterij
12.45u: Lotto - Soudal

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer