Sport.be

Wielrennen

Prades snoept Lutsenko eindzege af in slotrit Turkije

14.10.2018 | Ward Bollen

Belga

De Spanjaard Eduard Prades (Euskadi-Murias) heeft zich zondag verrassend tot eindwinnaar van de Ronde van Turkije (WorldTour) gekroond. De slotrit ging naar Sam Bennett (BORA-Hansgrohe).

De zesde en laatste etappe van de Ronde van Turkije bracht de renners over 166 kilometer van Bursa naar Istanboel. Met Preben Van Hecke en Louis Vervaeke zaten twee Belgen mee met een vlucht van eerst drie en later acht renners. Vervaeke was de laatste van de acht die werd teruggegrepen op minder dan 10 km van de finish.

De streep lag getrokken vlakbij de Blauwe Moskee en de Aya Sofia, bovenop een smalle, technische helling. Tweevoudig sprintwinnaar Bennett speelde op de verrassing door aan de voet weg te springen uit het peloton. Zdenek Stybar ging in de achtervolging maar waaide terug naar het peloton. De Ier bouwde een voorsprong uit en had op de streep alle tijd om zijn derde ritzege te vieren.
 
Christophe Noppe was de snelste Belg op plaats 12. Voor het eindklassement was het rekenen geblazen, want Prades won de sprint voor de tweede plek en veroverde zes bonificatieseconden. Dat bracht hem in het eindklassement in dezelfde tijd als de Kazakse leider Alexey Lutsenko, die de koninginnenetappe had gewonnen.

Dankzij zijn betere resultaten tijdens de zes ritten gaat volgens het reglement de 31-jarige Spanjaard met de eindzege aan de haal voor Lutsenko.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer