Sport.be

Wielrennen

Lutsenko slaat dubbelslag in koninginnenrit Ronde van Turkije

12.10.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De vierde etappe in de Ronde van Turkije (World Tour) is vrijdag een prooi geworden voor Alexey Lutsenko. De renner van Astana haalde het in de koninginnenrit van Marmaris naar Selçuk voor de Italiaan Diego Ulissi (UAE) en de Spanjaard Eduard Prades (Euskadi-Murias). Hij neemt ook de leiderstrui over van Sam Bennett (BORA-Hansgrohe).

In de vierde etappe stond de koninginnenrit, met onderweg drie stevige hellingen, op het programma. Vorig jaar werd hier over het eindklassement beslist, verwacht werd dat ook nu één en ander door elkaar zou geschud worden in het klassement. Maar eerst werd nog de obligatie vlucht van de dag gevormd: Grega Bole (Bahrain-Merida), Jon Irisarri (Caja Rural), Diego Rubio (Burgos-BH), Yecid Sierra en Aldemar Reyes (Manzana Postobon), Nikolay Mihaylov (Delko Marseille - KTM) en onze landgenoten Iljo Keisse (Quick-Step Floors) en Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) trokken op avontuur, maar veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton waar UAE Team Emirates, voor Diego Ulissi, eindwinnaar vorig jaar, het commando nam.

Het spektakel zat hem in het slot, met nog twee beklimmingen in de laatste 20 km, en het waren Bole en Rubio die als laatste werden opgeslokt door het peloton met favorieten op 6 km van het einde. Daarna joeg CCC het tempo de hoogte in op de slotklim, voor Tiago Antunes, maar ver zou hen dat niet brengen. Het was onze landgenoot Louis Vervaeke die op 3 km van het einde even aan de boom schudde. Zonder succes, daarna probeerde Sergio PArdilla het op 2 km van het eind. Hij nam enkele lengtes, maar Nicolas Roche ging naar hem op zoek op 1,3 km en een groep van zo'n 30 renners klitte weer samen.

Matteo Fabbro waagde zijn kans op 800 meter, maar werd 300 meter verder weer gegrepen. Vervolgens speelde Ulissi alles of niets, maar Lutsenko had een betere timing in de benen en snelde naar de zege, voor Ulissi. De Kazach telt nu vier seconden voorsprong op Ulissi in het klassement.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer