Sport.be

Wielrennen

Küng: 'Perfecte tijdrit gereden' (VIDEO)

14.08.2018 | Kersten Steurbaut

Belga

Stefan Küng rekent zich na zijn tijdritzege in Venray nog niet rijk met het oog op het eindklassement. "Veertien seconden is een groot verschil in zo'n korte tijdrit, maar de strijd is nog lang niet gestreden", voorspelt de Zwitser.

Een week geleden werd Küng nog zevende op het EK in Glasgow, op 45 seconden van Victor Campenaerts. Vandaag draaide de Zwitser de rollen om en zette hij de Europese kampioen op veertien seconden. "Op het EK was ik niet zo blij met mijn instelling", geeft Küng toe. "Op voorhand voelde het aan alsof ik het jammer zou vinden dat ik niet meer in mijn Zwitserse kampioenentrui kon rijden. Dan zit het niet goed in je hoofd."

"Vandaag voelde het allemaal veel beter aan. Hier kwam ik met een plan aan de start. Ik wilde hetzelfde doen als vorig jaar. Ik wist hoe ik de bochten wou aansnijden en haalde er van in het begin het maximum uit. Een snellere tijdrit rijden, was volgens mij niet mogelijk. Op geen enkele plek heb ik tijd verloren. Een voorsprong van veertien seconden is veel, maar helemaal verrast ben ik niet."

In het algemeen klassement heeft Küng een comfortabele voorsprong op de concurrentie, de Zwitser blijft echter voorzichtig ambitieus. "Ik voel veel vertrouwen en zonder die Ardennenrit liggen er voor mij meer mogelijkheden, maar het zal sowieso nog een lastige week worden. De wedstrijd is zeker nog niet gereden. De jongens van Sunweb (Kragh Andersen en Matthews, red.) vormen zeker nog een bedreiging. En ook Stuyven, Wellens en Lampaert zou ik niet afschrijven."

Het geloof in een betere afloop dan vorig jaar is wel aanwezig. "In vergelijking met vorig jaar, toen ik de trui in de voorlaatste rit moest afgeven, ben ik sterker geworden. Het was alsof ik toen werd afgeschrikt door die grote uitdaging. Nu weet ik veel beter waar ik voor sta en wat ik moet doen. Die paar dagen in de leiderstrui in de Ronde van Zwitserland hebben me daarbij geholpen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer