Sport.be

Wielrennen

Serge Pauwels en Van Avermaet binnenkort in één ploeg

10.08.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Serge Pauwels verlaat Team Dimension Data en gaat volgend seizoen voor CCC rijden, de opvolger van BMC. Pauwels wordt dus ploegmaat van Greg Van Avermaet.

Jim Ochowicz, de manager van het nieuwe team, is zeer tevreden over de komst van Serge Pauwels. Hij prijst de agressieve rijstijl en het professionalisme van zijn nieuwste aanwinst. Vooral in de klassiekers en in de grote rondes moet Pauwels bewijzen wat hij kan.

"De klassiekers zijn erg belangrijk voor ons team", zegt Ochowicz. "Met zijn ervaring in de Ronde van Lombardije en in Luik-Bastenaken-Luik is hij van grote waarde voor ons. Maar ook in de grote rondes. Hij rijdt erg agressief en zit vaak in de ontsnapping.

Pauwels zelf zegt dat hij deze kans niet kon laten schieten om bij Continuum Sports (de hoofdsponsor heet CCC) te rijden, de ploeg waar ook Greg Van Avermaet zijn brood verdient. "Het is erg leuk om met Greg in een team te zitten", zegt Pauwels. "We reden nog maar twee keer samen en dat was voor het nationale team. In Rio op de Olympische Spelen waren we zelfs kamergenoten. Een erg mooi souvenir.


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer