Sport.be

Wielrennen

Van Avermaet: 'Ontgoocheling overheerst'

15.07.2018 | Erik Duchateau

Belga

"Ik had graag in de gele trui deze rit gewonnen", sprak Greg Van Avermaet na de negende Tour-etappe. "Dat had mooie plaatjes opgeleverd, maar helaas: ik word tweede. Jammer, indien ik mijn sprint iets vroeger start, had er meer ingezeten."

"Op zich ben ik wel tevreden met mijn koers", vertelde de olympische kampioen. "Ik ben geen enkele keer gevallen, kon twee keer ternauwernood een valpartij vermijden en dus moet je blij zijn over je koers, maar als je dan in een situatie komt met drie renners voorop en je verliest de sprint, dan overheerst eerst ontgoocheling. Toch wel, ik ben niet tevreden over mijn voorjaar en wilde graag een etappe winnen in de Tour. Die gele trui is natuurlijk al heel bijzonder, maar dat neemt niet weg dat ik blijf jagen op die ritwinst. Misschien ga ik dinsdag wel in de gele trui in de aanval in die Alpenrit (lacht). We zien wel, ik ga ervan uit dat ik na dinsdag die trui niet meer draag, maar je weet nooit. Al denk ik eerder aan de overgangsetappes in de tweede en derde week. Mijn hoop om een rit te winnen is nog niet opgegeven."

"Wellicht start ik mijn sprint een beetje te laat. We hadden Degenkolb in koppositie gedwongen, ik wilde hem als eerste laten starten, maar uiteindelijk wacht ik zelf wat te lang of had ik misschien beter zelf de sprint aangezet, want de finish was er opeens heel snel. Nu goed, dat zijn vijgen na Pasen. Ik win niet en John wel. Ik had vertrouwen in mijn sprint, zeker. Maar dit is geen klassieker van 6u30, wel een wedstrijd van slechts 3u30. Dat maakt ook een verschil. Na een langere koers heb ik nog iets meer kans in een sprint."

"Ik ben blij dat we maandag een rustdag hebben. In week twee en drie ga ik me een beetje proberen te amuseren, want ik had me echt wel veel druk opgelegd om hier dat geel te pakken en een rit te winnen. Al bij al moeten we met de ploeg tevreden terugblikken op die eerste week. We winnen de ploegentijdrit en ik draag zes ritten de gele trui. Het was leuk geweest als ik hier vandaag ook nog kon winnen, maar het is wat het is."

"Het is vooral jammer voor Richie Porte. We kwamen naar hier met het doel om met hem het podium te halen in Parijs en hij valt al snel uit. Dat is een enorm verlies voor de ploeg. Misschien kan Tejay (van Garderen) zijn plaats overnemen in de ploeg in de bergen, maar het blijft wel een groot verlies."

Van Avermaet had het ook kort over zijn toekomst. Zondagochtend waren in Arras, bij de start, enkele hooggeplaatste gasten aanwezig van een nieuwe sponsor (CCC). Van Avermaet poseerde al op de foto met de nieuwe sponsor en met huidig manager Jim Ochowicz, wat doet vermoeden dat hij gewoon bij zijn eigen team blijft, al wilde hij nog niet ingaan op vragen. "Maandag geven we een persmoment", zei hij, "dan kunnen we jullie meer vertellen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer