Sport.be

Wielrennen

Sunweb verliest Matthews

11.07.2018 | Erik Duchateau

Belga

Michael Matthews zal zichzelf niet opvolgen als groenetruidrager. De Australiër is woensdag ziek uit de Ronde van Frankrijk gestapt.

"De voorbereidingen op de Tour beginnen vier maanden op voorhand", zo klinkt het in een mededeling van Team Sunweb. "Maar soms, ongeacht hoeveel werk je erin steekt, verlopen de zaken niet zoals je dat wenst. We zijn treurig te moeten melden dat Michael Matthews deze morgen niet is kunnen starten wegens ziekte."

Matthews werd naar voren geschoven als één van de kanshebbers voor de zege in de lastige rit met een golvend parcours van woensdag. Vorig jaar behaalde de Australiër na twee ritzeges de groene trui in de Ronde van Frankrijk, ook in 2016 won hij een etappe. Dit jaar was het puntenklassement echter geen doel, hij mikte op ritzeges en zou kopman Tom Dumoulin bijstaan.

Na de vierde etappe stond Matthews op de negende plaats in de stand, op 11 seconden van leider Greg Van Avermaet. Eerder op de dag raakte ook al de opgave van Tiesj Benoot (Lotto Soudal) bekend. De Oost-Vlaming kwam dinsdag zwaar ten val en liep daarbij verschillende blessures op.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer