Sport.be

Wielrennen

Benoot verlaat noodgedwongen de Tour (VIDEO)

11.07.2018 | Erik Duchateau

Belga

Tiesj Benoot, die dinsdag zwaar ten val kwam in de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk, komt woensdag niet meer aan de start van de vijfde rit. In een filmpje op YouTube legt de Oost-Vlaming van Lotto Soudal uit dat verderrijden echt geen optie was.

Een tweedegraadsontwrichting van het AC-gewricht in zijn rechterschouder, een kneuzing van de ribben, het rechterschouderblad en de linkerpols; schaafwonden op de heupen, rug, armen en benen; snijwonden aan de rechterwenkbrauw en het achterhoofd, genaaid met respectievelijk zeven en één draadjes. Dat was het zware verdict dinsdagavond na Benoots valpartij in het slot van de vierde rit.

Er werd nog tot woensdagochtend gewacht om een beslissing te nemen of Benoot al dan niet uit de race zou stappen. De nacht bracht helaas geen soelaas. De strijd staken was de enige mogelijke keuze. "Natuurlijk is de Tour de wedstrijd waarin je het langst zou doorgaan, maar ik kan mijn stuur niet op een verantwoorde manier vasthouden", legt Benoot uit. "Ik kan met moeite zelf mijn t-shirt aandoen. Dan wordt het moeilijk om vandaag meer dan 200 kilometer te rijden op het hoogste niveau."

"Dit is een zware ontgoocheling. Voor mij moest de Tour eigenlijk nog beginnen. Vandaag was de eerste rit die ik had aangestipt voor mezelf. Na het voorjaar was al de voorbereiding op de Tour gericht. Dan is het zeer spijtig dat je nu al moet stoppen. Nu volgen verdere onderzoeken in België. Dan evalueren we dag per dag en zien we wel wanneer ik opnieuw kan fietsen", aldus Benoot, die in maart met de Strade Bianche zijn eerste profzege boekte.

"Dit is heel pijnlijk, ook voor hem", aldus ploegleider Marc Sergeant. "Hij heeft hier maanden naartoe gewerkt. Tiesj was één van de renners met wie we hoopten te scoren in deze Tour. Hij was er klaar voor. We hebben wel nog enkele aanvallers. Maar we moeten eerlijk zijn: in het gebergte is Tiesj onze beste man, en die valt nu weg."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer