Sport.be

Wielrennen

Moedige Van Keirsbulck: 'Even geloofde ik erin'

10.07.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Guillaume Van Keirsbulck reed samen met Dimitri Claeys in de ontsnapping. Zijn poging strandde op 1 kilometer van de meet. "Spijtig, maar goed, ik heb het toch geprobeerd", reageerde de renner van Wanty-Groupe Gobert. "Het was 900 meter te ver."

In het begin van de ontsnapping, zodra we 7:30 hadden, namen we even gas terug vooraan, maar opeens zakte het naar twee minuten en ging het volle gas tot het eind. Het was moeilijk om voorop te blijven, zeker in het slot met die tegenwind en die 'kaskes' (hellingen) die er nog lagen. Even geloofde ik er onderweg wel in, want op het eind hadden we nog 3 minuten op 30 kilometer en ook nog ruim twee minuten op 20 kilometer, maar toen ging het opeens heel snel. Echt, toen we gegrepen werden, vielen mijn benen precies stil. Ik raakte niet meer vooruit. Dat zal ik morgen zeker voelen, maar goed, dat geeft niet, want dat is geen etappe op mijn maat."

Van Keirsbulck had vooraf gezegd dat hij zich wilde tonen, 'eens stunten' zelfs, maar dat lukte dus net niet. "Die ontsnapping was echt wel gepland. Vanmorgen stuurde ik een berichtje naar Dimitri Claeys: 'ga je mee in de ontsnapping' en zo geschiedde. Hij had zelfs met Perez nog een ploegmaat bij zich. Met vier voorop was ideaal, iets gemakkelijker dan vorig jaar, toen ik 190 kilometer solo reed. Al was het nu ook echt wel 'vollen bak' en moet je mee met het tempo van de anderen. Op je eentje rijd je je eigen snelheid, dus ik voel het nu ook wel stevig in de benen. Op het eind sprong ik dan nog weg omdat het peloton snel naderde, je weet nooit: wie weet valt het stil, of is er nog een valpartij, maar helaas pakken ze me toch terug."

Nu goed, ik heb het geprobeerd, de komende twee dagen zijn voor mij 'rustdagen', ik moet gewoon volgen in de groep. In Roubaix wil ik me zeker nog eens tonen." Tim Declercq (Quick-Step Floors) kwam zich na afloop verontschuldigen bij Van Keirsbulck: "Sorry hé maat", en hij klopte even op de schouder van zijn streekgenoot, die op 900 meter van de finish werd ingelopen, mede dankzij het kopwerk van Declercq.


Claeys: "Je weet dat het moeilijk wordt tegen een jagend peloton"

Dimitri Claeys (Cofidis) trok samen met Van Keirsbulck in de aanval. "De laatste 20 kilometer waren gewoon te lastig", erkende hij na afloop. "Tegenwind en voortdurend op en neer. Dan weet je dat het moeilijk wordt tegen een jagend peloton, maar we hebben het toch geprobeerd." De Prijs van de Strijdlust kreeg hij niet, die ging naar de Fransman Cousin. "We zijn in Frankrijk, dat hoort erbij. Het is me daar ook niet om te doen, al is het altijd wel tof als je even op het podium mag komen. Ik wilde graag mee in een ontsnapping en dat is me gelukt. Het peloton gaf ons eerst nog veel bonus, maar daarna zakte het opeens snel en hielden ze ons binnen schot."

"Van Keirsbulck en ik trokken als eerste in de aanval, daarna sloten Cousin en Perez aan. De samenwerking zat goed, iedereen deed zijn deel van het werk en op het eind zag het er nog even goed uit, maar tegen een jagend peloton, met nog veel sprinters zonder zege, wordt het moeilijk, dan moet je echt al veel geluk hebben. Ze bleven nog even hangen, maar niet lang genoeg."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer