Sport.be

Wielrennen

Winder klopt Italiaanse veldrijdster in Giro Rosa

10.07.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De 25-jarige Ruth Winder (Team Sunweb) is de nieuwe rozetruidraagster van de Ronde van Italiƫ voor vrouwen. De Amerikaanse klopte in een spurt met drie Taylor Wiles en Alice Maria Arzuffi, in Vlaanderen vooral bekend als veldrijdster

In de finale van de 117 kilometer tussen start- en aankomstplaats Omegna reden drie rensters weg uit een uitgedund peloton: Winder, haar landgenote Tayler Wiles, en veldrijdster Alice Maria Arzuffi. Zij slaagden erin een kloof van meer dan een minuut te slaan op de groep met de favorietes.

Aan het einde won Winder de strijd voor de dagzege, voor Wiles en Arzuffi, die in de slotfase nog was gaan aanvallen. Winder, die vorig jaar nog tweede werd in de Lotto Belgium Tour, neemt de leiderstrui over van haar ploegmate Leah Kirchmann. Na winst in de ploegentijdrit van Team Sunweb hebben vier rensters van die ploeg al aan de leiding gestaan van het algemene klassement. Woensdag mogen de klimsters aan de bak, want dan finisht de zesde rit op de Gerola Alta, een beklimming van tweede categorie.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer