Sport.be

Wielrennen

Ervaren Italiaan klopt van Aert in Ronde van Oostenrijk

10.07.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De Belgen blijven hun stempel drukken op de Ronde van Oostenrijk (2.1). Dinsdag werd Wout van Aert (Verandas Willems-Crelan) na een sprint bergop tweede in de vierde etappe. De Italiaan Giovanni Visconti (Bahrein-Merida) was sneller. Ben Hermans (Israel Cycling Academy) blijft leider.

De vierde etappe tussen Kitzbuhel en Prägraten was niet de zwaarste van allemaal, maar toch lag er onderweg een beklimming van eerste categorie te wachten en werd de finish getrokken op een helling van tweede categorie.

In de slotkilometers kwamen er aanvalspogingen van onder meer Alexey Lutsenko, Mark Padun en Antonio Nibali, maar toch werd het uiteindelijk een sprint van een uitgedunde groep voor de dagzege. Daarin boekte Visconti zijn tweede ritzege in deze Ronde van Oostenrijk, meteen ook al de derde voor zijn ploeg Bahrein-Merida. Van Aert strandde aan het achterwiel van de Italiaanse veteraan op de tweede plaats.

Zijn landgenoot Michael Bresciani werd derde. Ben Hermans finishte in de eerste groep en blijft zo in de leiderstrui. Woensdag wacht hem de vijfde rit van amper 92 kilometer finisht op 2.403 meter hoogte op de Grossglockner.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer