Sport.be

Wielrennen

Van Avermaet in de gele trui!

09.07.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Greg Van Avermaet is de nieuwe geletruidrager in de 105e Tour de France. Met BMC won de 33-jarige Oost-Vlaming de derde etappe, een ploegentijdrit over 35,5 kilometer in Cholet. Het Amerikaanse team was vier seconden sneller dan het Britse Sky. Quick-Step Floors werd op zeven seconden derde.

De andere Belgische formaties deden het minder goed. Lotto Soudal werd op 1:52 negentiende, Wanty-Groupe Gobert op 2:24 eenentwintigste, op tweeëntwintig ploegen.

In 2016 kreeg Van Avermaet ook al eens de gele trui om de schouders. Toen hield hij het kleinood drie dagen lang, van de vijfde tot de zevende etappe.

"Het is de tweede keer dat ik een ploegentijdrit win in de Tour", aldus Van Avermaet. "Een ploegentijdrit is altijd iets speciaals. De hele ploeg werkt voor één doel: de rit winnen. Ik denk dat wij er zo'n beetje de masters in geworden zijn. Ik ben heel blij dat ik daar deel van uit kan maken."

In de Tour van 2016 droeg Van Avermaet drie dagen de gele trui. "Dat was toen fantastisch. Ik ben heel blij om dat nog eens te mogen beleven. Ik ga hier morgen helemaal van genieten. Het was een groot doel om geel te pakken in de eerste week."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer