Sport.be

Wielrennen

Hermans slaat dubbelslag in Ronde van Oostenrijk

09.07.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Ben Hermans (Israel Cycling Academy) nam de macht op de derde dag van de Ronde van Oostenrijk (2.1). Bovenop de steile Kitzbuheler Horn klom hij naar zijn eerste zege van het seizoen. Hermans is ook de nieuwe leider.

Een vroege vlucht van zeven renners, met daarbij de Belg Arjen Livyns (Verandas Willems-Crelan) werd gegrepen nog voor het sleutelpunt van de derde etappe: de slotklim Kitzbuheler Horn, een knoert van 7,5 kilometer met maximale stijgingspercentages tot 23 procent. Daar was het leider Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) die de mouwen ging opstropen in dienst van zijn ploegmaat Hermann Pernsteiner.

In de steile slotkilometers deed Ben Hermans de koers helemaal ontploffen. Pernsteiner drong het hardst aan, maar de Oostenrijker kwam een handvol seconden tekort om de 31-jarige Limburger van de winst en de leiderstrui te houden, en zo won Bahrain-Merida voor het eerst in deze Ronde van Oostenrijk niet. De Italiaan Dario Cataldo finishte op de derde plaats.

"Bahrain-Merida legde het tempo heel hoog. Ik hoorde iedereen rond me zwaar ademen, dus ik wist dat zij al over de limiet zaten, en ik zag nog niet echt af. Ik kreeg het pas lastig toen ik aanviel, maar ik had meteen een gaatje op Pernsteiner, dus ik wist dat ik zou winnen. Al was het de laatste kilometer niet makkelijk om zo hard te blijven gaan." In 2015 was Hermans op dezelfde klim al tweede geworden. "Het was mijn geluk dat ik deze beklimming ken. Ik was hier voor 2015 al nog tweemaal opgereden. Een zege boeken op deze klim, dat is voor iedere prof iets bijzonders."

De Ronde van Oostenrijk eindigt zondag. Ook dinsdag gaat het vaak bergop tijdens een rit van 143 km tussen Kitzbuhel en Pragraten.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer