Sport.be

Wielrennen

Campenaerts: 'Ik voel me de beste tijdrijder van België'

20.06.2018 | Erik Duchateau

Belga

Victor Campenaerts mikt komende donderdag in Anzegem op een tweede Belgische tijdrittitel. De tijdritspecialist van Lotto Soudal kijkt de strijd om de driekleur vol vertrouwen tegemoet.

In 2016 kroonde Campenaerts zich tot Belgisch tijdritkampioen, maar vorig jaar moest de Antwerpenaar de titel aan Yves Lampaert laten. In Anzegem staan er donderdag drie ronden van 14,4 km op het programma. In totaal 43,2 tijdritkilometers dus.

"Ik voel me de beste tijdrijder van België en ik wil dat graag verzilveren met een nieuwe driekleur", zegt Campenaerts. "Vorig jaar greep ik jammer genoeg naast mijn tweede opeenvolgende titel, mede door een valpartij. Omdat ik enkele weken later Europees kampioen werd, was ik in staat om dat snel te vergeten. Deze week krijg ik een nieuwe kans om Belgisch kampioen tijdrijden te worden en ik ga opnieuw voluit voor die titel. De eerste plaats is de enige die donderdag telt voor mij."

"Het BK is een schaarse gelegenheid om een lange tijdrit af te werken. Ik ga woensdag wee uur achter de brommer trainen op het parcours en donderdagvoormiddag staat nog een verkenning gepland. Ik heb vernomen dat het een snel parcours is in Anzegem, maar toch met een aantal lastige stroken vals plat. En ik ben blij dat te horen."

"Het is een iets lastiger parcours waar de snelheid toch hoog zal liggen waardoor aerodynamica van belang is, maar waar je gewicht ook een rol speelt. Ik ben bijvoorbeeld een kleine tien kilo lichter dan Yves Lampaert en dan is het zeker niet in mijn nadeel wanneer er enkele stroken vals plat op het parcours liggen. Ik ben heel goed uit de Dauphiné gekomen en voel me schitterend. Ik heb veel zin om donderdag alles op alles te zetten."

"De vorige twee edities ging het tussen Yves Lampaert en mij in de strijd om de titel en ook dit jaar zal hij mijn grootste concurrent zijn. Ik tip op de volgende top drie: ik op de eerste plaats, Yves Lampaert op plaats twee en Thomas De Gendt op de derde plaats. Ik denk dat we de tijdrit in ongeveer 52 minuten zullen afleggen. Ik hoop alvast om bij het laatste tussenpunt een geruststellende voorsprong te hebben, maar ik denk dat het net als de vorige twee jaar heel spannend zou kunnen worden; en dat is enkel maar mooi voor de sport. Ik kijk er alvast naar uit om me te tonen voor familie en supporters."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer