Sport.be

Wielrennen

Van Aert: 'Een domper, maar dat is nu eenmaal koers'

17.06.2018 | Erik Duchateau

Golazo

Wout Van Aert leek zichzelf te kunnen opvolgen in de Euro Shop Elfstedenronde, maar materiaalpech op de laaste kasseistrook besliste daar anders over. De wereldkampioen veldrijden is ontgoocheld, maar kan het ook relativeren en blikt al vooruit naar andere doelen.

Veranda's Willems-Crelan mikte op twee paarden in de Euro Shop Elfstedenronde. "Aidis (Kruopis) voor de sprint, ik voor een laatste uitvalspoging op de kasseistrook vijf kiometer van het einde", legt Van Aert uit op zijn persoonlijke website. "Ik zat voorin en verdapperde, tot ik plots lek achteraan stond. Een domper, natuurlijk. Maar dat is nu eenmaal koers."

Door die materiaalpech op de kasseien van de Brieversweg in Damme kon Van Aert zich niet mengen in de sprint om de zege op de Buitenkruisvest in Brugge. De Kempenaar bolde als 82ste binnen op meer dan 3 minuten van winnaar Adam Blythe. Aidis Kruopis sprintte naar de 16de plaats.

"Toch ben ik niet ontevreden van het gevoel op de fiets", aldus Van Aert. "Al merk ik dat nog wat competitieritme te kort kom. En ik vermoed dat dat ook volgende week op het BK in Binche nog het geval zal zijn. Maar ik piek nu eenmaal later dit najaar - onder meer richting het EK in Glasgow - waardoor ik keuzes moet maken. We zien wel wat dat geeft in Binche. Het BK blijft een speciale koers, ik laat me door mezelf graag verrassen..."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer