Sport.be

Wielrennen

Juul-Jensen juicht in Zwitserland, Lampaert derde

12.06.2018 | Erik Duchateau

Belga

De Deen Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) heeft de vierde rit van de Ronde van Zwitserland gewonnen voor de Australiër Michael Matthews (Sunweb) en onze landgenoot Yves Lampaert (Quick Step Floors).

De vierde etappe was 189 kilometer lang en ging van Gansingen naar Gstaad. De Fransman Nans Peters (AG2R) was de langste overlever van een vroege vlucht van 6, maar op een bergje op 10 km van de meet sprong Christopher Juul-Jensen weg uit het peloton en in de afdaling ging hij op en over Peters.

Juul-Jensen hield solo stand en mocht de armen in de lucht steken. Op 8 seconden van de Deen won Michael Matthews de sprint van het het uitgedunde peloton voor Yves Lampaert. Peter Sagan en Sonny Colbrelli vervolledigden de top-5. Bjorg Lambrecht finishte als tweede Belg op de negende plaats.

De Zwitser Stefan Küng (BMC) behoudt de gele leiderstrui met 3 seconden bonus op zijn ploegmaats Greg Van Avermaet en Richie Porte.

Woensdag moeten de renners 156 kilometer afmalen in de vijfde rit, van Gstaad naar Leukerbad. De finish ligt op de top van een col van eerste categorie. De Ronde van Zwitserland duurt nog tot zondag.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer