Sport.be

Wielrennen

Colbrelli troeft Gaviria en Sagan af in felbevochten spurt

11.06.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Sonny Colbrelli was nipt de snelste in de groepssprint aan het eind van de derde rit van de Ronde van Zwitserland (WorldTour). De 28-jarige Italiaan van Bahrein-Merida won met een miniem verschil voor de Colombiaan Fernando Gaviria en de Slovaak Peter Sagan. De Zwitser Stefan Küng (BMC) behoudt de gele leiderstrui, zijn ploegmaat Greg Van Avermaet blijft tweede.

Rit 3 van de Ronde van Zwitserland had veel weg van de tweede etappe: een heuvelachtig profiel, een vroege vlucht van drie met onder meer Filippo Zaccanti en Calvin Watson, en de ploegen van leider Küng (BMC) en favorieten Sagan (Bora-Hansgrohe) en Gaviria (Quick-Step Floors) die de controle hielden in het peloton. Fabien Grellier was de derde man in de lange aanval.

Niet alleen het vele op en af, maar ook de regen en de wind maakten er een zware wedstrijd van. Voorin haakte Watson af in het laatste uur koers, terwijl Christopher Juul-Jensen op z'n eentje de oversteek maakte. Veel leverde die poging niet op, want bij het ingaan van de laatste tien van de in totaal 182 kilometer werden de vluchters opnieuw bijgehaald door het peloton.

In de lastige lokale ronden in en om Gansingen moest het peloton over vijf pittige hellingen. Op de laatste daarvan brandde de strijd los. Eén van de aanvalspogingen kwam van Sagan zelf, die daags na zijn sprintwinst duidelijk de groep wou uitdunnen en zo enkele andere sprinters in de problemen brengen. Maar met Michael Matthews slaagde één van zijn belangrijkste concurrenten erin snel aan te pikken, en uiteindelijk kwam een groot deel van het peloton terug.

Ondanks late uitvalspogingen van Soren Kragh Andersen en Arthur Vichot bleek de sprint niet te ontlopen. Door Gaviria en Sagan voor te blijven in een prangende spurt, boekte Colbrelli met dank aan het voorbereidend werk van zijn ploegmaats zijn tweede zege van het seizoen. Met Jasper Stuyven (achtste) en Sep Vanmarcke (tiende) finishten ook twee Belgen in de top tien van de dag.

Greg Van Avermaet (dertiende) finishte ook in het eerste peloton, en blijft drie seconden na ploegmaat Küng op twee staan in het klassement. Dinsdag wordt het opnieuw afwachten of renners als Sagan en Gaviria het klimwerk overleven. Acht kilometer voor de finish in het mondaine skioord Gstaad krijgen de renners een beklimming van tweede categorie voorgeschoteld.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer