Sport.be

Wielrennen

Van der Poel klopt Franse topspurter in Ronde van Limburg

10.06.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De 23-jarige Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zondag de Ronde van Limburg (cat.1.1), met start en aankomst na 200 kilometer in Tongeren, gewonnen. De Nederlander haalde het na een sprint met een omvangrijke groep van de Fransman Nacer Bouhanni. Tim Merlier werd derde en meteen beste Belg.

David Boucher, Jimmy Janssens, Senne Leysen en Olivier Pardini tekenden voor een volledig Belgische kopgroep. Het peloton liet vrij snel begaan waardoor het kwartet een maximale voorsprong van 7:30 kon uitbouwen.

Voor de beklimming van de Burchtheuvel, op 55 kilometer van de finish, moest David Boucher zijn metgezellen laten rijden. Zo trokken Jimmy Janssens, Senne Leysen en Olivier Pardini de drie plaatselijke ronden, op en rond de Eeuwfeestwal van elk 11 kilometer, in met een voorsprong van anderhalve minuut op het peloton.

In de grote groep regelden de mannen van Cofidis en WB-Aqua Protect-Veranclassic het tempo. Op vijf kilometer van het einde smolt alles samen en maakte iedereen zich op voor een massasprint. Door het hoge tempo trok een omvangrijke groep de slotkilometer in. In de daaropvolgende sprint haalde Mathieu van der Poel het voor de Fransman Nacer Bouhanni. De Nederlander volgt daarmee Wout van Aert op als eindlaureaat van deze Ronde van Limburg.

In 2014 won Mathieu van der Poel ook al deze eendagskoers. Dit seizoen was de Nederlander de sterkste in de eerste etappe van de Boucles de la Mayenne en pakte er ook het eindklassement mee.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer