Sport.be

Wielrennen

Team Sky walst concurrentie plat in ploegentijdrit

06.06.2018 | Ward Bollen

Belga

Team Sky heeft op de vierde dag van het Critérium du Dauphiné de ploegentijdrit gewonnen. De Britse formatie domineerde woensdag over 35 km en heeft met de Pool Michal Kwiatkowski opnieuw de leider in zijn rangen.

Drie dagen na de proloog moesten de ploegen opnieuw de tijdritfiets bovenhalen in het Critérium du Dauphiné. Aan het eind van de 35 kilometer over licht golvende wegen tussen Pont-de-Vaux en Louhans-Châteaurenaud was de tijd van de vierde renner doorslaggevend.

Trek-Segafredo klokte de snelste tijd van de eerste 17 gestarte ploegen, maar de laatste vijf teams doken allemaal een eind onder hun chrono. Quick-Step Floors speelde onderweg snel zijn neoprofs Fabio Jakobsen en James Knox kwijt, maar zette met 37:35 toch de richttijd neer. De ploeg met onder meer Laurens De Plus en Pieter Serry in zijn rangen zou uiteindelijk nog vier plaatsen achteruit schuiven.

BMC Racing Team slaagde erin 24 seconden onder de tijd van Quick-Step Floors te duiken. Lotto Soudal, dat met onder meer de Belgen Victor Campenaerts, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt en Jens Keukeleire over verschillende tempobeulen beschikte maar onderweg wel snel Jelle Vanendert kwijtspeelde, nestelde zich na een sterke finale tussen BMC en Quick-Step Floors met een tijd van 37:26.

Maar toen kwam topfavoriet Team Sky, en dat verpulverde aan alle tussenpunten en de finish de toptijd van BMC. Geraint Thomas, Jonathan Castroviejo, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Luke Rowe en Dylan van Baarle deden met een eindtijd van 36:33 nog eens 37 seconden af van de toptijd. Ze werkten de tijdrit af met een gemiddelde snelheid van 57,4 km/u.

Het Mitchelton-Scott van de Zuid-Afrikaanse geletruidrager Daryl Impey zette als laatst gestarte ploeg de vierde tijd neer. De Australiërs moesten 56 seconden onderdoen voor Sky. En zo komt proloogwinnaar Kwiatkowski daags na zijn valpartij terug aan de leiding in het algemene klassement. Moscon (tweede in het klassement op 0:03), Castroviejo (derde op 0:09) en Thomas (vierde op 0:21) maken het overwicht van Sky compleet.

Beste Belg in het klassement is Keukeleire, negende op 1:01. De grote verliezer met het oog op de eindzege was de Italiaan Vincenzo Nibali: zijn Bahrein-Merida gaf meer dan twee minuten toe in de ploegentijdrit. Donderdag staat de eerste van vier aankomsten bergop op het programma in de Dauphiné. Na 181 kilometer met onderweg de Col du Mont Noir (buiten categorie) ligt de aankomst op een klim van tweede categorie.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer