Sport.be

Wielrennen

Beresterke Bennett geeft iedereen het nakijken

17.05.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Op het circuit van Imola was Bennett de snelste van een uitgedund peloton, voor de Nederlander Danny van Poppel. Twee Belgen eindigden bij de beste vijf.

Vijf renners trok meteen na de start op pad voor een lange dag in de aanval. Met nog 30 km te gaan trokken de Belgische ploegen Quick-Step en Lotto Soudal het peloton plots op een lint. De zijwind zorgde voor waaiers, met als grootste slachtoffer Elia Viviani, nota bene de sprinter van Quick-Step. Hij kon een derde ritzege vergeten. Door de tempoverhoging werden de vluchters op 20 km van het einde bij de lurven gegrepen.

Dan besloot Tim Wellens om nog maar eens aan te vallen. Hij koos een goed moment, want het tempo ging even liggen in het peloton. Zijn lied was na 10 km in de aanval uitgezongen, op het F1-circuit van Imola.

Betancur en de Mohoric plaatsten nog een snedige demarrage, maar in het dalende slot slokte het peloton ook hen opnieuw op. Sam Bennett ging van erg ver aan, en niemand kwam ook nog maar in de buurt van de razendsnelle Ier. De tweede plaats was voor de Nederlander Danny van Poppel en Niccolo Bonifazio werd derde. Baptiste Planckaert en Jürgen Roelandts vervolledigden de top vijf.

In het klassement verandert er weinig. Simon Yates blijft leider en Tom Dumoulin is zijn dichtste belager op 47 seconden. Pinot volgt op 1 minuut en 4 seconden van de roze trui.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer