Sport.be

Wielrennen

Van Garderen slaat dubbelslag in tijdrit

17.05.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Egan Bernal heeft zijn leiderspositie in de Ronde van Californië (WorldTour) niet kunnen verdedigen. De Colombiaan van Team Sky moest woensdagnacht in een individuele tijdrit 1:23 toegeven op winnaar Tejay van Garderen. De Amerikaan van BMC wordt meteen ook de nieuwe leider in het klassement.

34,7 kilometer over golvende wegen: het was duidelijk dat de individuele tijdrit tussen San José en Morgan Hill een sleutelrol zou spelen voor het klassement in Californië. Twee talentrijke jongeren zaten een tijd in de hot seat met de snelste tijd: eerst beloftewereldkampioen Mikkel Bjerg, dan wereldkampioen achtervolging Filippo Ganna.

Hun tijden werden echter door een knaltijd van de kaart geveegd door de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin. Die werd op zijn beurt nog met zeven seconden verbeterd door zijn ploegmaat Van Garderen, die 40:47 klokte. BMC bezette zo plaatsen 1 en 2 in de daguitslag. De jonge Brit Tao Geoghegan Hart werd derde, voor Lawson Craddock, Ganna en Bjerg. Laurens De Plus was de beste Belg op de 28e plaats.

Leider Egan Bernal kon niet overtuigen: hij gaf geen al te beste indruk op zijn tijdritfiets en moest 17 renners voor zich dulden. Ondanks het verlies van 1:23 blijft de schade voor de jonge Colombiaanse klimgeit beperkt: hij is nu tweede in het klassement op 23 seconden van Van Garderen. Zijn landgenoot Daniel Felipe Martinez is derde op 0:37. De Plus stijgt van tien naar acht. Hij heeft 2:13 achterstand.

Er resten na deze vierde etappe nog drie ritten in de Ronde van Californië, waarvan twee met kansen voor de sprinters. De klimmers kunnen zich nog een keer uitleven op de voorlaatste dag, wanneer zeven beklimmingen staan geprogrammeerd.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer