Sport.be

Wielrennen

Wellens: 'Wou eigenlijk wachten met aanvallen tot de slotklim'

16.05.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Tim Wellens anticipeerde op een aanval van Stybar op 5km van de streep, maar werd teruggehaald door Yates. Diezelfde roze trui won de etappe met 33 seconden voorsprong op onze landgenoot.

Lotto Soudal drukte zijn stempel op de elfde etappe van de Ronde van Italië, maar uiteindelijk leverde het de Belgische ploeg weinig tot niets op. De ploeg van Tim Wellens had een belangrijke rol gespeeld in de achtervolging op de vroege vlucht. "Mijn ploegmakkers deden een topjob in het controleren van de voorsprong. Dat de ploeg de hele rit voorin het peloton reed, was op dit technisch parcours ook de meest veilige optie", vertelde Wellens na de rit.

"Het was niet mijn bedoeling om al aan te vallen op vijf kilometer van de streep. Eigenlijk wou ik wachten tot de slotklim. Maar toen Zdenek Stybar aanviel, besloot ik mee te gaan. Ik dacht dat de klassementsrenners naar elkaar zouden kijken en dat we vooruit zouden blijven."

"Ik had hele goede benen, maar toen Simon Yates zijn aanval plaatste, kwam mijn poging snel tot zijn einde. Nu komen er twee sprintetappes aan. Daarin zal ik werken voor Jens Debusschere", aldus Wellens, winnaar van de vierde etappe van deze Giro.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer