Sport.be

Wielrennen

Baloise Belgium Tour wordt een open strijd

16.05.2018 | Hannes Van Gael

Golazo

De 88ste editie van de Baloise Belgium Tour (23/05 - 27/05) belooft een open strijd te worden. Naast 3 WorldTour-ploegen verschijnen er maar liefst 11 pro-continentale ploegen aan de start in Buggenhout. Met Jens Keukeleire komt de winnaar van vorig jaar zijn titel verdedigen.

Jens Keukeleire voert een ijzersterke Lotto Soudal-ploeg aan. De Bruggeling kan onder meer rekenen op Jelle Wallays, Jelle Vanendert en Jasper De Buyst om hem opnieuw naar de zege te loodsen. Met André Greipel wordt bovendien een één van de sterkste spurters van het afgelopen decennia in stelling gebracht. 'De Gorilla' zal de dagzeges echter niet cadeau krijgen. Ook Bryan Coquard, Timothy Dupont, Michael Van Staeyen, Amaury Capiot en Kenny Dehaes bewezen in het verleden al dat ze aan het einde van een etappe bijzonder snel uit de hoek kunnen komen.

Behalve Keukeleire hebben nog heel wat renners hun zinnen gezet op de eindzege. Magnus Cort Nielsen voert Astana aan. De sterke Deen krijgt de steun van ervaren mannen als Laurens De Vreese en Oscar Gatto. Bij Team Katusha-Alpecin is Simon Spilak de te kloppen man. De Sloveen won al tweemaal de zware Ronde van Zwitserland en is een specialist in het rondewerk over één week. Bij Cofidis is het uitkijken naar de prestatie van landgenoot Dimitri Claeys. De Gentenaar schreef dit jaar de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam.

STRIJD DER PRO-CONTINENTALE PLOEGEN

Met Veranda's Willems ? Crelan (Stijn Devolder), Wanty ? Groupe Gobert (Timothy Dupont), Cofidis (Kenneth Vanbilsen en Michael Van Staeyen), Sport Vlaanderen ? Baloise (Amaury Capiot), Roompot ? Nederlandse Loterij (Jesper Asselman en Pim Ligthart), WB Aqua Protect Veranclassic (Kenny Dehaes), Vital Concept Cycling Club (Bryan Coquard, Bert De Backer en Kris Boeckmans), Aqua Blue Sport (Andrew Fenn), Bardiani ? CSF, Burgos en Team Fortuneo komen er 11 pro-continentale ploegen aan de start van de Baloise Belgium Tour. Stuk voor stuk ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en het de WorldTour-ploegen bijzonder moeilijk willen maken.

BRULLEN DE LIONS?

Verder is het uitkijken naar de verrichtingen van het jeugdig geweld dat aan de start komt. Heel wat ogen zijn gericht op de jonge ploeg van de Telenet Fidea Lions onder leiding van Sven Nys. Met Toon Aerts, Lars van der Haar en Corné van Kessel komen enkele smaakmakers uit het veld zich meten met de collega's uit het wegwielrennen.

GOUDEN KILOMETER

Na positieve reacties van publiek en renners wordt ook dit jaar de 'Gouden Kilometer' opgenomen bij iedere rit in lijn. Op deze strook, die zich steeds in de laatste 20 à 25 km van iedere etappe bevindt, zijn er 3 bonificatiesprints gelegd (0-500-1000m), met telkens 3-2-1 seconden bonificatie te verdienen. "Het nut van de Gouden Kilometer heeft zich de afgelopen jaren bewezen. De Gouden Kilometer brengt meer spanning in het klassement én zorgt voor een aantrekkelijker koersverloop voor de wielerliefhebber", stelt koersdirecteur Rob Discart van Golazo Sports.

"De Baloise Belgium Tour belooft een bijzonder open wedstrijd te worden dankzij de talrijke bevestigingen van de pro-continentale ploegen. We brengen een jong een ambitieus peloton aan de start in Buggenhout. We kiezen ook bewust om de etappes niet te lang te maken. Kortere etappes staan garant voor een aantrekkelijke koers. Dankzij het opnemen van plaatselijke rondes krijgen ook de supporters langs de kant waar voor hun geld. Bovendien verhogen we op die manier ook de veiligheid in het peloton. De renners verkennen de finale al vooraleer de koers echt helemaal losbarst", aldus Nick Van Den Bosch van organisator Golazo.

Baloise Belgium Tour 2018 - rittenschema:

Dinsdag 22/5: ploegenpresentatie in Buggenhout
Woensdag 23/5: Buggenhout - Buggenhout (179 km)
Donderdag 24/5: Lochristi - Knokke-Heist (162 km)
Vrijdag 25/5: ind tijdrit : Bornem - Bornem (10,6 km)
Zaterdag 26/5: Wanze - Wanze (151,5 km)
Zondag 27/5: Landen - Tongeren (158 km)

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer