Sport.be

Wielrennen

Mohoric wint in Giro, Chaves verliest tijd

15.05.2018 | Hannes Van Gael

Belga

De Sloveen Matej Mohoric (Bahrain Merida) heeft dinsdag de tiende en langste rit in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. Hij klopte de Duitser Nico Denz in een sprintduel. De Brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) behoudt de roze leiderstrui.

Het peloton kreeg maar liefst 244 kilometer voor de kiezen met onderweg ook nog eens drie beklimmingen (1 van 2e, 1 van 3e en 1 van 4e categorie).Meteen trok een groepje met onder meer Ben Hermans snel op avontuur. Esteban Chaves, bij de start nog tweede in de stand, verloor al snel de voeling met het peloton. De teams van de klassementsrenners verhoogden daarna het tempo, waardoor Hermans en co. nog voor halfweg werden ingerekend. De groep-Chaves zag het peloton steeds verder wegrijden en de Colombiaan doet nu niet meer mee voor de eindzege.

Na enkele aanvallen vanuit het peloton begonnen de Sloveen Matej Mohoric en de Duitser Nico Denz als eersten aan de laatste tien kilometer. Hun bonus op het peloton bleek voldoende om het uit te zingen tot aan de meet. Mohoric had uiteindelijk nog de meest frisse benen. Bennett was de snelste van de achtervolgende groep, op 34 seconden.

Woensdag staat de elfde etappe op het programma, een rit van 156 km over een heuvelachtig parcours tussen Assisi en Osimo. De etappe is een eerbetoon aan wijlen Michele Scarponi. De renners passeren Filottrano, waar Scarponi vorig jaar om het leven kwam tijdens een training.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer