Sport.be

Wielrennen

Dumoulin pakt meteen roze en deelt tik uit, Campenaerts strandt op plek drie

04.05.2018 | Jonas Verheyen

Belga

Tom Dumoulin heeft de openingstijdrit in de 101ste Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Nederlandse winnaar van de Giro 2017 was 2 seconden sneller dan Rohan Dennis en Victor Campenaerts. Chris Froome gaf 37 seconden toe in Jeruzalem.

Het was de jonge Fransman Remi Cavagna die een eerste richttijd neerzette in de openingstijdrit van de 101ste Giro d'Italia. Topfavoriet Rohan Dennis had voor een vroege start gekozen en dook in de 9.7km lange openingstijdrit maar liefst 33 seconden onder de tijd van Cavagna.

Het was de jonge Duitser Max Schachmann die als eerste de toptijd van Dennis benaderde. De Duitser viel echter stil in het tweede gedeelte. Van de klassementsrenners deden Simon Yates en Domenico Pozzivo een uitstekende zaak.

Victor Campenaerts maakte van deze Giro-proloog een hoofddoel van zijn seizoen. Onze landgenoot zette Rohan Dennis aan het tussenpunt op 1 seconde. Aan de finish strandde Campenaerts in dezelfde tijd als Dennis. De honderdsten beslisten over het verschil, en die waren in het nadeel van onze landgenoot.

Rohan Dennis zat lange tijd in de hotseat, maar hij moest zijn plek afstaan aan de laatste starter, uittredend winnaar Tom Dumoulin. Dumoulin was aan de finish twee seconden sneller dan Dennis en is de eerste drager van de maglia rosa.

Chris Froome zette een matige tijd neer aan de finish. De Brit, die ten val kwam in de opwarming, moest tevreden zijn met een 21ste plek in de daguitslag, op 37 seconden van Dumoulin.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer