Sport.be

Wielrennen

Thomas De Gendt soleert naar overwinning in Romandië

26.04.2018 | Ward Bollen

Belga

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft donderdag de tweede etappe in de Ronde van Romandië (WorldTour) gewonnen. Op het heuvelachtige parcours van Delémont naar Yverdon-les-Bains kwam de 31-jarige Belg na 173,9 kilometer solo over de meet.

De Italiaan Sonny Colbrelli liet 2:04 later de Fransman Samuel Dumoulin in de spurt om de tweede plaats achter zich. Xandro Meurisse spurtte naar de zesde stek. De 28-jarige Sloveen Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) blijft leider. De Australiër Rohan Dennis is in dezelfde tijd tweede, de Welshman Geraint Thomas op vier seconden derde.

De Gendt reed vroeg in de tweede etappe weg met vier anderen: zijn ploegmaat Victor Campenaerts, Nathan Brown, Andrej Grivko en Matteo Fabbro, maar die laatste ging overboord door materiaalpech. Naar traditie nam De Gendt onderweg het maximum van de tussenspurt- en bergpunten mee.

De Gendt deed zijn medevluchters één voor één kraken: Grivko moest uit de wielen op de laatste gecategoriseerde beklimming, Campenaerts en Brown losten in de heuvelachtige finale in het laatste uur van de wedstrijd. Twintig kilometer voor de finish schoot van de maximumvoorsprong van zeven minuten nog vier minuten over voor De Gendt. Toen al was duidelijk dat het peloton, waarin vooral Bahrain Merida en LottoNL-Jumbo de mouwen opstroopten, de koploper niet meer zou terugzien.

Het is de dertiende overwinning in de carrière van De Gendt. Elf daarvan boekte hij in de WorldTour, maar nooit eerder won hij een rit in de Ronde van Romandië. Eerder dit jaar schreef hij op dezelfde manier ook al een etappe in de Ronde van Catalonië (WT) op zijn naam.

Vrijdag wordt een belangrijke dag voor de klassementsrenners in Romandië, met een klimtijdrit van net geen tien kilometer tussen Ollon en Villars.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer