Sport.be

Wielrennen

Brabantse Pijl begint met pakkend eerbetoon

11.04.2018 | Erik Duchateau

Belga

De start van de 58ste editie van de Brabantse Pijl, op de Grote Markt van Leuven, stond woensdag in het teken van Michael Goolaerts, die zondag het leven liet in Parijs-Roubaix. Er werd voor het vertrek van de wielerklassieker een minuut stilte gehouden.

De gehele ploeg van Veranda's Willems-Crelan werd als allerlaatste team op het startpodium geroepen. Aan het startpodium, waar de teams werden voorgesteld aan het opgekomen publiek, weerklonk geen muziek. Wel werden er interviews afgenomen met enkele deelnemende renners.

Alle renners van het rouwende team verschenen op het startpodium en ook aan de startlijn. Om 12u30 mochten Sean De Bie, Dries De Bondt, Zico Waeytens, Elias Van Breussegem, Arjen Livyns en de Nederlander Huub Duyn, zij de die Brabantse Pijl rijden, na een knuffel van hun teamgenoten op de startlijn de parade rond Leuven voorgaan op de eerste rij. Wat later werd het peloton op gang gevlagd door koersdirecteur Pascal Demol.

Iedereen betrokken bij Veranda's Willems-Crelan droeg woensdag een zwarte rouwband met daarop de insigne 'Michael Goolaerts 24/07/1994-08/04/2018 #ALL4GOOLIE'. Op de volgwagens en camper van de ploeg stond ook de opdruk #ALL4GOOLIE.

De renners werken woensdag 202 kilometer af met onderweg 27 hellingen. Vorig jaar ging de zege op de Brusselsesteenweg in Overijse naar Sonny Colbrelli. De Italiaan haalde het toen in een sprint met een klein kopgroepje van de Tsjech Petr Vakoc en Tiesj Benoot.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer