Sport.be

Wielrennen

Ploegleiding en renners praten openhartig over emoties na dood Goolaerts

10.04.2018 | Erik Duchateau

Belga

De ploegleiding van Veranda's Willems-Crelan en renners Stijn Steels en Sean De Bie hebben dinsdagavond op een persconferentie in Aarschot gepraat over hun emoties van de voorbije dagen na de tragische dood van Michael Goolaerts zondag.

NUYENS: 'VEEL BABBELEN'

"Als je met een wielerploeg bezig bent, ben je op dit soort zaken niet voorbereid", vertelde ploegmanager Nick Nuyens. "We hebben beslist om samen te komen en veel te babbelen. Dat was volgens ons de beste manier om het nieuws te verwerken. Daarnaast hebben we ook een traumapsycholoog ingeschakeld. Dat heeft ons enorm geholpen. Ook hebben we de ouders en broer van Michael op bezoek gehad. Dat was heel intens, maar ook daar hebben we allemaal veel aan gehad."

Nuyens zat zelf in de volgwagen toen Goolaerts afgelopen zondag op de kasseien van Parijs-Roubaix een hartstilstand kreeg. "Als je bij een valpartij komt, hoop je altijd op het beste. Je wil je renner zo snel mogelijk weer op de fiets zien. Maar toen we bij Goolaerts kwamen, was het meteen duidelijk dat het ernstig was. De dokters waren al bij hem, hij was in goede handen. Zelf kan je dan niets doen."

ELIJZEN: 'WE RIJDEN MORGEN VOOR MICHAEL'

Woensdag zal Veranda's Willems-Crelan aan de start van de Brabantse Pijl komen. "We hebben unaniem en samen met Michaels ouders beslist dat we de Brabantse Pijl zullen rijden en voor de start zal ook een minuut stilte worden gehouden", vertelde Michiel Elijzen, die zondag ook als ploegleider actief was in Parijs-Roubaix. "Voorts zullen we #allforGoolie-stickers op onze bus, wagens en fietsen plakken. We rijden morgen voor Michael. Het wordt de laatste koers van ons voorjaar. Normaal zouden we ook de Tro Bro Léon rijden in Frankrijk, maar we hebben beslist om dat niet te doen."

STEELS: 'GROND ONDER JE VOETEN ZAKT WEG'

Renner Stijn Steels was er zondag zelf bij in Roubaix. "Ik was betrokken bij een eerste valpartij. Michael riep toen nog naar mij: 'Komaan, weer vertrekken!' Even later zag ik bij de tweede kasseistrook iemand van onze ploeg in de berm liggen. Aan de manier waarop hij lag, wist je: dit is niet goed. De rest van de dag reed ik quasi alleen, in een roes. Toen ik op de piste aankwam, zag ik een verzorger met tranen in de ogen. Dan weet je al dat het wellicht slecht zal aflopen. Maar wanneer nieuws uitblijft, ga je gaandeweg toch weer hopen. Maar tijdens het eten kregen we dan het verschrikkelijke nieuws. De grond onder je voeten zakt weg."

DE BIE: 'JE KAN NIETS SLECHTS OVER HEM ZEGGEN'

Sean De Bie zat niet in de selectie voor Parijs-Roubaix en was aan het trainen toen hij het nieuws over de hartstilstand van zijn ploegmaat en goede vriend vernam. "Ik vroeg aan mijn vrouw om me op de hoogte te houden, want ik moest nog een uur naar huis rijden. Nadat ik het tragische nieuws over zijn dood dan had vernomen, ben ik naar een gezamenlijke vriend gereden om erover te praten."

Tussen november en de start van het wielerseizoen waren De Bie en Goolaerts bijna dagelijks samen op trainingspad. De twee waren dan ook goede vrienden. "Ik kan me hem alleen herinneren als een vrolijk iemand. Je kan niets slechts over hem zeggen en zelf zou hij dat ook nooit doen over anderen."

"Gisteren ben ik samen met Wout Van Aert nog bij zijn familie op bezoek geweest. We voelden dat we daar allen nood aan hadden. Zijn familie staat er ook honderd procent achter dat we morgen koersen in de Brabantse Pijl. Het zal geen makkelijke dag worden, maar we doen het als eerbetoon aan Michael."

BEGRAFENIS IN HALLAAR

De begrafenisplechtigheid van Michael Goolaerts zal plaatsvinden in Hallaar, deelgemeente van Heist-op-den-Berg. Een datum is er nog niet.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer