Sport.be

Wielrennen

Quick-Step met piepjonge ploeg naar Brabantse Pijl

10.04.2018 | Erik Duchateau

Belga

21, 21, 22, 23, 24, 25 en 29. Dat zijn de leeftijden van de renners die het woensdag voor Quick-Step Floors moeten doen in de Brabantse Pijl.

Bij het zevental zitten drie neoprofs voor wie het de eerste kennismaking met de Brabantse Pijl wordt: de 23-jarige Deen Kasper Asgreen, de 21-jarige Nederlander Fabio Jakobsen en de 21-jarige Ecuadoriaan Jhonatan Narvaez. De Luxemburger Bob Jungels (25), onze landgenoot Pieter Serry (29), de Fransman Rémi Cavagna (22) en de Italiaan Davide Martinelli (24) vervolledigen de selectie.

"Met de Brabantse Pijl begint een nieuwe periode op de kalender richting de heuvelklassiekers", aldus sportdirecteur Rik van Slycke op de teamwebsite van Quick-Step Floors. "Het parcours gaat op en neer. Na 132 km komen we voor het eerst langs de finish, daarna wachten nog 3 lokale ronde van 23,4 kilometer. De heuvels zijn kort en niet extreem in stijgingspercentages, maar de hoeveelheid gaat zeker een wissel trekken op de jongens."

"Er staan veel goede renners aan het vertrek en we gaan de koers niet in handen nemen zoals we dat deden in de kasseiklassieker. Dat betekent echter niet dat we niks gaan proberen te halen uit deze mooie koers. We gaan er alles aan doen om onze renners in de beste mogelijke positie te krijgen om voor een goed resultaat te vechten", maakt Van Slycke zich sterk.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer