Sport.be

Wielrennen

Bakelants staat vijf maanden na doodsmak voor comeback

22.03.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Ruim vijf maanden nadat Jan Bakelants loodzwaar viel in de Ronde van Lombardije, viert hij zaterdag zijn terugkeer in competitie. De renner van AG2R La Mondiale staat aan de start van de Franse eendagswedstrijd Classic Loire Atlantique (1.1).

Bakelants viel op 7 oktober tijdens een afdaling in de Ronde van Lombardije. Hij liep daarbij zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels op. De renner lag een tijd op intensieve zorgen en moest maandenlang revalideren. Van de chirurg die hem opereerde, heeft Bakelants nu groen licht gekregen om weer te koersen.

"Ik weet niet wat ik kan verwachten. Ik heb moeilijke momenten achter de rug maar ik was goed omringd", zegt de 32-jarige Bakelants. "Hopelijk kan ik mijn terugkeer bekronen met een succes. Valverde won opnieuw na zijn zware blessure, Ion Izagirre was sterk in Parijs-Nice nadat hij in de Tour van 2017 een wervel brak. Dat geeft mij vertrouwen."

Na de Classic Loire Atlantique volgt voor Bakelants de Ronde van het Baskenland (2-7 april). Aansluitend staan de Ardense klassiekers op het programma, met Amstel Gold Race (15 april), Waalse Pijl (18 april) en Luik-Bastenaken-Luik (22 april).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer