Sport.be

Wielrennen

De Gendt slaat dubbelslag

21.03.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Thomas De Gendt heeft de derde etappe in de Ronde van Catalonië (WorldTour) gewonnen. De renner van Lotto Soudal kwam solo over de meet in Camprodón en neemt de leiderstrui over van de Spaanse titelverdediger Alejandro Valverde (Movistar), dinsdag ritwinnaar.

De derde etappe werd ingekort wegens lawinegevaar, zo verdween de slotklim naar Vallter 2.000 uit het parcours. Daardoor was de rit 153,2 in plaats van 199,2 kilometer lang, met de top van de Port de Collabos (2e categorie) op dertien kilometer van de meet.

Thomas De Gendt toonde zich in de vlucht van de dag, met als resultaat de koppositie in het bergklassement. In aanloop naar de beklimming van de Port de Collabos ontdeed de renner van Lotto Soudal zich van de Spaanse medevluchters Mikel Bizkarra en Lluis Mas. Het groepje met Nairo Quintana, Adam Yates, Thibaut Pinot en Mathias Frank naderde tot op twintig seconden van De Gendt, maar werd uiteindelijk nog ingehaald door de andere favorieten. De Gendt zag af, maar hield stand. Yates werd tweede op twintig seconden. Pinot vervolledigde het podium. In de stand telt De Gendt een voorsprong van 23 seconden op Valverde.

De Gendt boekte zijn derde etappezege in de Ronde van Catalonië, in 2013 en 2016 won hij al eens een rit. Donderdag staat de vierde etappe op het programma. In de 170,8 kilometer lange rit met start in Llanars doet het peloton onderweg de beklimmingen Port d'El Jou (1e categorie) en Coll de la Creueta (buiten categorie) aan. Vlak voor de finish in La Molina is er nog een klim van eerste categorie.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer