Sport.be

Wielrennen

Valverde grijpt de macht in Catalonië

20.03.2018 | Erik Duchateau

Belga

Alejandro Valverde (Movistar) heeft de tweede etappe in de 98ste Ronde van Catalonië (WorldTour) gewonnen. Na 175,6 kilometer van Mataro naar Valls was de 37-jarige Spanjaard de snelste van een omvangrijke groep.

De Zuid-Afrikaan Daryl Impey werd tweede, de Australiër Jay McCarthy derde. Valverde, vorig jaar eindwinnaar, is ook de nieuwe leider. Hij lost de Colombiaan Alvaro Hodeg af. In de stand heeft hij 4 seconden voor op McCarthy en 6 op Impey. Hodeg kon het peloton niet meer volgen in de heuvelachtige slotfase van de tweede etappe.

Voor Valverde is het de zesde zege van het seizoen. Eerder won hij twee ritten en het eindklassement in de Ronde van Valencia (2.1) en een rit en het eindklassement in de Ronde van Abu Dhabi (WT).

In de derde etappe overbruggen de renners woensdag 199,5 kilometer tussen Sant Cugat en de Vallter 2000. In die koninginnenrit beklimmen ze drie cols van eerste categorie - de Alto de Bracons (10,2 km aan 4,9 %), de Port d'Oix (6,7 km aan 5,8 %) en de Port de Rocabruna (7,2 km aan 5,7 %) - voor ze de Vallter 2.000 aanvatten. Die slotklim buiten categorie is 12 kilometer lang. Het gemiddeld stijgingspercentage is 7,3 procent, met pieken tot 14 procent.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer