Sport.be

Wielrennen

Benoot: 'Genieten van vierde én tweede plaats'

13.03.2018 | Erik Duchateau

Belga

Tiesj Benoot rukt na zijn vierde plaats in het eindklassement van Tirreno-Adriatico op naar de tweede plaats in de nieuwste WorldTour-ranking. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey staat nog steeds op kop.

Na Impey en Benoot volgt de Spanjaard Marc Soler. De renner van Movistar schreef zondag het eindklassement van Parijs-Nice op zijn palmares. De Pool Michal Kwiatkowski staat na zijn eindzege in Tirreno-Adriatico op de vierde plaats. Dries Devenyns is met een tiende plaats de tweede Belg in de top-10. Tim Wellens is 25ste.

Mitchelton-Scott, de ploeg van Impey, voert het ploegenklassement aan voor Team Sky, dat zes plaatsen wint, en BMC. Quick-Step Floors zakt van de tweede naar de zesde plaats. Lotto Soudal, de ploeg van Benoot, klimt van plek 9 naar 8.

"Ik ben zeer blij met mijn vierde plaats in het eindklassement", sprak Benoot na de Tirreno. "Dit is beter dan verwacht. Voor de start van Tirreno-Adriatico wilde ik een toptienplaats behalen, maar de vierde plaats is boven de verwachtingen. Ik had niet gedacht dat ik vandaag nog vier mannen zou inhalen in het klassement. Voor ik aan de tijdrit begon, heb ik niet te veel stilgestaan bij wat er nog mogelijk was in het klassement. Eén plaats, maximaal twee plaatsen winnen leek me nog mogelijk, maar dat ik ook nog voorbij Landa en Uran sprong was een verrassing."

"In de opwarming voelde ik dat ik goede benen had. Vlak voor ik van start ging, begon het echter te regenen. Uiteraard reden al mijn concurrenten in dezelfde omstandigheden. Ik heb nog snel andere tubes laten steken om zo weinig mogelijk risico's te nemen. Ik heb de tijdrit goed ingedeeld en had voldoende energie over voor het tweede deel waarin ik nog versneld heb. Omdat het een secondespel was, ben ik voluit gegaan tot op de meet."

"Mijn eindklassement is het mooiste resultaat van de voorbije week hier in Tirreno. Mijn derde plaats op de steile aankomst in Trevi mag er uiteraard ook wezen. Daarnaast was mijn zesde plaats in de bergrit van zaterdag met aankomst op Sassotetto beter dan verwacht. Hieruit blijkt dat ik op de verschillende terreinen een stap vooruit heb gezet. Nu neem ik enkele dagen rust en zal ik genieten van mijn recente resultaten en mijn tweede plaats in het WorldTour-klassement."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer